1-1: Moldes Magnus Wolff Eikrem utligner til 1-1 i kampen mellom Sarpsborg08 og Molde Foto: Christoffer Andersen / NTB scanpix
1-1: Moldes Magnus Wolff Eikrem utligner til 1-1 i kampen mellom Sarpsborg08 og Molde Foto: Christoffer Andersen / NTB scanpix Vis mer

Sarpsborg - Molde 1-1:

Raser etter Molde-scoring

Wolff Eikrem reddet Molde med sein scoring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Sarpsborg 08 - Molde 1-1 (0-0)

SARPSBORG (Dagbladet): Molde reddet ett poeng med en sein scoring i Sarpsborg. Utlikninga kom på kontroversielt vis, setter at Molde fikk frispark ute på kanten i sluttminuttene. Frisparket kom etter en hands-situasjon, der Joachim Thomassen mente ballen traff hodet, og ikke armen.

Sarpsborg-kapteinen var fly forbanna på dommerteamet da det ble dømt frispark. Og han var desto mer oppgitt da frisparket endte med en stuss som gikk videre i mål.

Etter kampen samlet flere Sarpsborg-spillere seg rundt dommerne for å gi klar beskjed.

I intervju etter matchen, hadde Thomassen roet seg.

- Jeg får ikke gjort noe med det nå. Det er surt at vi mister seieren, sier Thomassen til Eurosport.

Moldes Magnus Wolff Eikrem forteller:

- Det var fryktelig dårlig av oss. Det var et ran. 1-1 må vi si er greit, sier Moldes Magnus Wolff Eikrem til Eurosport.

Om den avgjørende siste situasjonen, sier Molde-spilleren.

- Ballen treffer hodet, sier Eikrem.

Molde fikk en god start under Erling Moe da de tok ett poeng mot Sarpsborg 08 på Sarpsborg stadion i kveld.

Hjemmedebutant Jonathan Lindseth så ut til å bli kampens eneste målscoring da han scoret i det 69. minutt, men Magnus Wolff Eikrem utliknet ett minutt før overtiden.

Dermed fikk Molde en god start på Eliteserien 2019, en sesong der de løftes fram som en gullfavoritt, selv om de har mistet Norges mest kjente fotballmann i Ole Gunnar Solskjær.

Både Dagbladet, VG og Aftenposten holder en knapp på at romsdalingene kommer til å vippe Rosenborg av tronen med Erling Moe bak rattet.

I sin første test møtte Moe tidligere kollega Geir Bakke og Sarpsborg 08. De begge var nemlig assistenttrenere under Tor Ole Skullerud i Molde i 2014, en sesong som endte i The Double for Molde.

Flere storsigneringer

Selv om Molde har mistet Solskjær, er kontinuitet en av grunnene til at de nå løftes fram som favoritter til å ta gullet for første gang siden nettopp 2014.

Erling Braut Haaland og Petter Strand har forlatt blåtrøyene, mens profiler som Erling Knudtzon, Ohi Omoijuanfo, Mattis Boly, Eirik Ulland Andersen, Martin Bjørnbak og Kristoffer Haraldseid har kommet inn.

Samtlige fikk tillit fra start, bortsett fra Boly og Ulland Andersen, der sistnevnte kom inn fra benken i andre omgang

Det var derimot Sarpsborg-debutant Jonathan Lindseth som stjal showet, selv om Molde karret med seg ett poeng i siste liten.

Svære Eikrem-sjanser

Sarpsborg 08 åpnet kampen klart best, og etter seks minutter spilt var Molde heldige at de ikke lå under da Zachariassen fikk headet upresset fra fem meter rett på Molde-keeper Andreas Linde.

Fem minutter seinere var det nære nettkjenning i den andre enden da en lang ball ble spilt bak Sarpsborg-forsvaret.

Ohi snappet opp ballen, stormet framover, og viste godt overblikk da han fant Magnus Wolff Eikrem førtifem grader ut. Eikrem forsøkte å styre ballen i mål på første touch, men en Sarpsborg-forsvarer fikk blokkert.

Sarpsborg fortsatte å styre kampen, men Molde kom på et par giftige kontringer i ny og ne, og etter 25 minutter fikk de kampens største sjanse.

Knudtzon mottok ballen på egen banehalvdel, tok med seg ballen oppover i banen, og slo en nydelig gjennombruddspasning mot Eikrem, som befant seg alene med keeper. Aleksandr Vasjutin stormet derimot mot Molde-spilleren, og fikk slengt fram en fot nok til å forstyrre Eikrem da han forsøkte å gå forbi sisteskansen.

Sarpsborg-dominans

Selv om Molde skapte et par store sjanser, var det altså Sarpsborg som hadde initiativet, og hjemmelaget presset voldsomt i andre halvdel av første omgang.

Vegard Forren klarerte et innlegg, men ballen gikk rett til Joachim Thomassen. Spillerne lå strødd foran Sarpsborg-backen, som hadde åpent mål fra skrått hold, men skuddet dalte en liten meter over mål.

Det meste skjedde på venstrekanten til Sarpsborg, og rett før pause var de ufattelig nære scoring igjen.

Jonathan Lindseth, som var svært god i første omgang, slo ballen mot bakerste stolpe. Halvorsen headet ballen tilbake i feltet mot Jørgen Strand Larsen, som fikk kastet fram et bein, men ballen gikk rett over mål fra fem meter.

Dermed var det målløst til pause.

Flott Lindseth-scoring

Molde åpnet andre omgang bedre, men det var Sarpsborg som fikk omgangens første store sjanse.

Lindseth ble spilt gjennom på kontring, og Molde-keeper Andreas stormet ut mot midtbanespilleren. Lindseth fikk akkurat en fot på ballen, før han deretter gikk i bakken.

Strand Larsen plukket opp ballen, slo inn på bakre stolpe der Matti Lund Nielsen forsøkte seg på en volley, men skuddet til dansken gikk rett i blokka.

Lindseth imponerte i sin første ligadebuten for Sarpsborg, og etter 69. minutter ble han belønnet med scoring.

Halvorsen spilte ballen til Lund Nielsen, som igjen la til rette for Lindseth. 23-åringen plasserte ballen flott til side for Linde fra 16 meter.

Sarpsborg så ut til å beholde alle poengene, men rett før overtiden stusset Eikrem inn 1-1 etter et innlegg av Eirik Ulland Andersen, som kom inn i andre omgang.

Eliteserien fotball menn søndag, 1. runde:

Ranheim – Tromsø 1-2 (1-0)

Sarpsborg 08 – Molde 1-1 (0-0)

Strømsgodset – Haugesund 3-2 (2-2)

Viking – Kristiansund 2-0 (1-0)

Senere kampstart: Bodø/Glimt – Rosenborg (20.00).

Spilt lørdag: Odd – Brann 3-2, Vålerenga – Mjøndalen 2-0.

Spilles mandag. Stabæk – Lillestrøm.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer