NFL

Raser etter nakenbilde-avsløring

Cheerleadere i NFL raser etter de siste ukenes avsløringene i den amerikanske fotballigaen.

CHEERLEADERE: Cheerleadere for Washington Redskins, nå Washington Football Team, i 2009. Foto: AFP
CHEERLEADERE: Cheerleadere for Washington Redskins, nå Washington Football Team, i 2009. Foto: AFP Vis mer
Publisert

Las Vegas Raiders hovedtrener Joe Gruden måtte tidligere denne uka trekke seg etter at The New York Times avsløringer. Avisa avslørte at han hadde sendt e -poster i flere år, som inneholdt homofobisk språk og var nedverdigende mot kvinner.

Nå er en rekke tidligere cheerleadere for Washington Football Team rasende, ifølge The Daily Beast.

Det skjer etter at den amerikanske storavisa også avslørte at nevnte Gruden skal ha delt nakenbilder av andre cheerleadere med daværende administrerende direktør i organisasjonen Bruce Allen og til andre menn.

Nakenbildene det er snakk om stammer fra 2008, og deres eksistens ble avslørt av Washington Post i fjor. Men det nye i New York Times' avsløringer, er at disse bildene også ble delt av Gruden.

I HARDT VÆR: Tidligere Las Vegas Raiders-trener Joe Gruden. Foto: AFP
I HARDT VÆR: Tidligere Las Vegas Raiders-trener Joe Gruden. Foto: AFP Vis mer

- Avskyelig

Avsløringene skal også ha kommet fram i en undersøkelse NFL selv gjorde i sommer etter å ha mottatt flere varsler fra kvinner som har jobbet i klubben.

NFL endte opp med å gi klubben en bot på 10 million dollar, men rapporten ble aldri gitt ut til media eller til kvinnene som hadde varslet om forholdene.

Flere av cheerleaderne måtte i stedet få informasjonen gjennom media flere måneder seinere.

- Hvis det ikke var for New York Times-artikkelen, hadde vi aldri visst at disse bildene gikk gjennom e-postene til disse to virkelig viktige personene i NFL, sa Candass Correll som tidligere cheerleader for Washington Football Team til The Daily Beast.

FEDEX-FIELD: Washington Football Teams hjemmebane. Foto: Shutterstock Editorial
FEDEX-FIELD: Washington Football Teams hjemmebane. Foto: Shutterstock Editorial Vis mer

Ikke overrasket

Flere av kvinnene som tidligere hadde varslet, ante ikke at den meritterte treneren hadde vært med å dele videoen. Tidligere cheerleadere for begge lag fortalte The Daily Beast tirsdag at de var forferdet over avsløringene, men ikke overrasket.

- Det er virkelig avskyelig å se at det er mer bevis på utnyttelse av cheerleadere som jeg jobbet veldig tett med, fortalte Melanie Coburn også er tidligere Washington Cheerleader til nettstedet.

Hun støttes av tidligere kollega Lacy Thibodeaux-Fields som sier at den siste e-postskandalen er ytterligere bevis på en kultur bygget på kvinnefiendtlighet, rasisme og sexisme.

- Alle som betaler og støtter NFL fortjener å vite hva slags mennesker som driver showet og hva de støtter, sa hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer