Premier League

Raser etter Ødegaard-situasjon

Martin Ødegaard og Arsenal fikk det tøft mot Manchester United. En VAR-situasjon i den første omgangen får eksperter til å reagere.

I SENTRUM: Hvis Martin Ødegaard og Arsenal hadde vært litt mer heldig i den første omgangen, kunne søndagens oppgjør sett annerledes ut. Foto: Reuters
I SENTRUM: Hvis Martin Ødegaard og Arsenal hadde vært litt mer heldig i den første omgangen, kunne søndagens oppgjør sett annerledes ut. Foto: Reuters Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Manchester United - Arsenal 3-1 (1-0)

En omdiskutert VAR-avgjørelse fikk mye oppmerksomhet i første halvdel av oppgjøret på Old Trafford, og mange hevet øyenbrynet etter at dommer Tierney annullerte Arsenal sitt mål fordi Ødegaard var for røff i en duell mot Eriksen rett i forkant.

I stedet var det United som fikk nettsus i den andre enden, da milliardskjøret Antony scora i debuten og sendte Old Trafford til himmels.

Arsenal svarte tidlig i den andre omgangen ved Saka, men seiersrekken til Ødegaard og co. ble brutt da Rashford først satte inn 2-1, før han fastslo resultatet til 3-1.

JUBEL: Marcus Rashford ble den store helten på Old Trafford. Foto: Pa
JUBEL: Marcus Rashford ble den store helten på Old Trafford. Foto: Pa Vis mer

Ødegaard: - Veldig, veldig billig

- Det er en massiv kamp mot Arsenal. De har hatt en så god start på sesongen, og det var en stor test for oss i dag. Vi møtte opp, vi tok utfordringen og vi kan alle være stolte av oss selv. Jeg synes det var en jevn kamp. Det var store rom i første omgang, men vi klarte ikke å utnytte dem. Men i andre omgang klarte vi å utnytte plassen og det var det som gjorde forskjellen, sier Rashford til Sky etter kampen.

Martin Ødegaard var tydelig misfornøyd med at Martinellis mål i den første omgangen ble annullert.

- Aldri frispark i mine øyne. Veldig «soft». Dommeren står godt til og sier spill videre. Veldig, veldig billig. Det er minimalt kontakt, og jeg synes det er rart at VAR griper inn, sier Ødegaard til Viaplay etter kampen.

Han fortsetter:

- Skal man gå inn som med VAR blir det mange situasjoner å ta tak i. Det er frustrerende, sier Arsenal-kapteinen.

IMPONERT: Manchester City-angriper Erling Braut Haaland er på alles lepper, inkludert kong Haralds, som er imponert over det jærbuen har fått til. Vis mer

Reagerer

Etter 13. minutter trodde hele Old Trafford at Martinelli hadde sendt Arsenal opp i ledelsen. Brasilianeren satte ballen i mål, til United-spillernes store raseri.

De mente at Ødegaard hadde vært for røff med Eriksen i forkant av målet. Dommer Tierney ble sendt til VAR-skjermen, og konkluderte med at Eriksen skulle hatt frispark, og annullerte dermed scoringa.

Det fikk mange til å reagere på sosiale medier.

- For en haug med dritt, skrev Premier Leagues mestscorende spiller gjennom tidene, Alan Shearer, på Twitter.

- VAR har hatt en forferdelig helg, skrev Sky Sports-ekspert Jamie Carragher.

- Jeg mener det ikke er clear and obvious. VAR skal ikke gå inn, sa Jonas Olssson i Viaplay sitt studio.

Ti minutter før pause eksploderte det i andre enden. Rashford dyttet ballen ut til debutant Antony, som alene med Ramsdale var iskald og sendte «de røde djevlene» opp i 1-0.

1-0: Her scorer Antony sitt første i United-drakta. Foto: AFP
1-0: Her scorer Antony sitt første i United-drakta. Foto: AFP Vis mer

I målform

Arsenal presset på fra starten i den andre omgangen, og etter 60. minutter fikk de lønn for strevet. Jesus fant Saka, som enkelt satte inn 1-1.

1-1: Saka utliknet for Arsenal. Foto: Pa
1-1: Saka utliknet for Arsenal. Foto: Pa Vis mer

Like etter snappet Fernandes opp ballen på midtbanen og sendte Rashford nydelig inn i bakrom. Engelskmannen gjorde ingen feil og sendte hjemmelaget igjen opp i ledelsen.

Like etterpå scora United-produktet sitt andre, og fastslo resultatet til 3-1. Slik endte også bataljen på Old Trafford.

Arsenal beholder toppen av tabellen, mens United avanserer til femteplass.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer