SUKSESS: Kristoffer Ajer gjør sine saker bra i Celtic. Søndag vant laget 1-0 over erkerivalen Rangers. Her er nordmannen i duell med Alfredo Morelos. Foto: NTB scanpix
SUKSESS: Kristoffer Ajer gjør sine saker bra i Celtic. Søndag vant laget 1-0 over erkerivalen Rangers. Her er nordmannen i duell med Alfredo Morelos. Foto: NTB scanpixVis mer

Norge - Kypros: 1 dag igjen

Raser etter spark mot Ajer

Celtics norske midtstopper havnet i tøff duell med Rangers-keeperen i glohett derby. Celtic-legende kaller det som skjedde for «rystende».

  • Norge - Kypros, kl. 20.45 torsdag

SANDVIKA (Dagbladet): Det kom til dramatiske scener søndag da Kristoffer Ajer (20) og Celtic møtte erkerivalen Rangers i «Old Firm». Celtic vant Glasgow-derbyet 1-0. Men etterpå ble en episode der Ajer var involvert et mye omtalt tema.

Episoden skjedde i første omgang. Et Celtic-angrep endte med at nordmannen delvis falt over Rangers-keeper Allan McGregor. TV-bildene viser at McGregor sparker etter Ajer. Midtstopperen vrir seg tilsynelatende i smerter, noe som fikk det til å koke i Celtic-leiren.

Etter kampen bestemte det skotske fotballforbundet (SFA) seg for å se på hendelsen. Flere eksperter antok at McGregor ville få straff, men så skjedde ikke. Dette får tidligere Celtic-spiller Chris Sutton til å rase:

- SFA har ingenting å gå på etter dette. De sier det er greit at spillere sparker når de føler for det. Hvilke signaler sender dette ut til unge spillere rundt om i landet? Dette er rystende, skriver Sutton på Twitter.

«Breaking News»

Skotske medier presenterte frikjennelsen av McGregor under vignetten «Breaking News» i går. Rangers-manager Steven Gerrard uttalte etter kampen at keeperen med 38 landskamper hadde flaks som unngikk straff.

Ajer er nå på landslagsoppdrag med Norge. Torsdag venter Kypros i Nations League. Han ønsker ikke å gå i strupen på McGregor.

- Det er sånt som kan skje i kampen hete, sier Ajer til Dagbladet.

- Det er tøffe oppgjør i skotsk liga. Jeg er veldig vant til å få noen trykker. At du kommer opp i sånne situasjoner, kan skje i fotball.

- Men alle sier at han sparket etter deg?

- Om han sparket - eller bare prøvde å få meg vekk - skal jeg ikke uttale meg om. Det viktigste er at vi vant 1-0. Det er hva vi sitter igjen med. Det viktigste var resultatet, sier Ajer diplomatisk.

Midtstopperen er kjent for å være en tøffing og har tatt til seg skotsk fotball på en forbilledlig måte. Skal du lykkes på den skotske scenen, må du være forberedt på en knekt nese.

Celtic har trøblet ved inngangen til sesongen. Laget kvalifiserte seg ikke til Champions League, hvilket er et krav i Skottland. I serien ligger laget tre poeng bak serieleder Hearts.

Nytt RBK-møte

Framover venter blant annet Rosenborg i Europa League.

- Et spennende lag. Vi har møtt dem ofte. Nicklas Bendtner er en topp internasjonal spiss. Å møte ham er lærerikt, sier Ajer.

Nå venter to kamper med Norge i Nations League. Først Kypros på Ullevaal, så Bulgaria i Sofia søndag.

- Jeg gleder meg. Jeg har ikke spilt kvalikkamper ennå, sier Ajer, som har fire A-landskamper.