Norge - Kypros: 1 dag igjen

Raser etter spark mot Ajer

Celtics norske midtstopper havnet i tøff duell med Rangers-keeperen i glohett derby. Celtic-legende kaller det som skjedde for «rystende».

SUKSESS: Kristoffer Ajer gjør sine saker bra i Celtic. Søndag vant laget 1-0 over erkerivalen Rangers. Her er nordmannen i duell med Alfredo Morelos. Foto: NTB scanpix
SUKSESS: Kristoffer Ajer gjør sine saker bra i Celtic. Søndag vant laget 1-0 over erkerivalen Rangers. Her er nordmannen i duell med Alfredo Morelos. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
  • Norge - Kypros, kl. 20.45 torsdag

SANDVIKA (Dagbladet): Det kom til dramatiske scener søndag da Kristoffer Ajer (20) og Celtic møtte erkerivalen Rangers i «Old Firm». Celtic vant Glasgow-derbyet 1-0. Men etterpå ble en episode der Ajer var involvert et mye omtalt tema.

Episoden skjedde i første omgang. Et Celtic-angrep endte med at nordmannen delvis falt over Rangers-keeper Allan McGregor. TV-bildene viser at McGregor sparker etter Ajer. Midtstopperen vrir seg tilsynelatende i smerter, noe som fikk det til å koke i Celtic-leiren.

Etter kampen bestemte det skotske fotballforbundet (SFA) seg for å se på hendelsen. Flere eksperter antok at McGregor ville få straff, men så skjedde ikke. Dette får tidligere Celtic-spiller Chris Sutton til å rase:

- SFA har ingenting å gå på etter dette. De sier det er greit at spillere sparker når de føler for det. Hvilke signaler sender dette ut til unge spillere rundt om i landet? Dette er rystende, skriver Sutton på Twitter.

«Breaking News»

Skotske medier presenterte frikjennelsen av McGregor under vignetten «Breaking News» i går. Rangers-manager Steven Gerrard uttalte etter kampen at keeperen med 38 landskamper hadde flaks som unngikk straff.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer