Raser etter sponsor-salg

Norges Friidrettsforbunds Ståle Jan Frøynes får tøff kritikk for det mislykte forsøket på å selge de fire norske elitestevnene i en felles sponsorpakke. Arrangørene av Byrkjelo Games er rasende og brøt fredag med prosjektet.

Byrkjelo Games-advokat Jan Dyngen fyrer løs mot Ståle Jan Frøynes' trippelrolle som sponsorjeger, stevnearrangør og utøvermanager.

- Ikke vanskelig å se at rollen hans er uheldig, sier Dyngen.

Tidligere har stevnearrangørene stått for sponsorsalget selv. Men i fjor høst lanserte Norges Friidrettsforbund sponsorkonseptet «Norway Grand Prix» overfor de fire elitestevnene i Stangehallen, Florø, Tønsberg og Byrkjelo. Ståle Jan Frøynes ble engasjert for å selge de fire stevnene i en felles sponsorpakke. Samtidig sitter han som sentral stevnearrangør i Stangehallen og Florø.

  • Nå opplever stevnene i Florø og Stangehallen økonomisk vekst, og har sponsorkronene i boks.

Både Byrkjelo (budsjettminus 500 000 kroner) og Tønsberg (minus 300000 kroner) står uten hovedsponsor og frykter kroken på døra.

Dobbeltrolle

Dagbladet har fått tilgang til fredagens brev til NFIF fra advokat Dyngen. Der fraskriver Byrkjelo Games seg enhver deltakelse i Norway Grand Prix. Om Frøynes' sponsorjobb skrives dette:

«Når dette har kunnet skje, er en av den formening at det er en følge av at den person som har stått for aktiviteten overfor sponsorene, er sterkt involvert i to av arrrangementene, Stangehallen og Florø. Han har dermed sittet på begge sider av bordet.»

Frøynes' mange arbeidsoppgaver faller heller ikke i god jord hos Odd Bergh, sjef for elitestevnet i Tønsberg:

- Forbundet har overvurdert egne evner, sier han.

Full tillit

Som manager for Geir Moen og 25 andre norske utøvere er Frøynes dessuten sterkt involvert i forhandlinger om startpenger og dekning av utgifter for utøverne. Sjøl overlater han til oppdragsgiveren, NFIFs generalsekretær Trond Pedersen, å kommentere NGP-beskyldningene:

- Det er mest ryddig, sier han.

Hos Pedersen får Frøynes full tillit:

- Ståle Jan gjør en kjempejobb for norsk friidrett. Men han risikerer å komme ut med flere hatter, og må være nøye med hvilken hatt han har på seg.