Sykkel stjålet i Tour de France

Raser etter sykkeltyveri

- Dette gjør meg så trist og sint, skriver Mark Cavendish.

ETTERLYST: Denne sykkelen forsvant fra en fansone i Brussel natt til søndag. Sykkelen skal etter planen auksjoneres bort i slutten av Touren. Foto: Twitter / LeTour
ETTERLYST: Denne sykkelen forsvant fra en fansone i Brussel natt til søndag. Sykkelen skal etter planen auksjoneres bort i slutten av Touren. Foto: Twitter / LeTour Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I disse dager pågår det en kampanje i Tour de France-sirkuset for å få tilbake én sykkel som ble stjålet fra en fansone i Brussel natt til søndag.

Etter Touren skulle nemlig fire spesialdesignede sykler auksjoneres bort for å finansiere sykler til barn i Sør-Afrika, i regi av veldedighetsorganisasjonen Qhubeka.

Sykkeltyveriet har skapt sinne i Tour de France-sirkuset.

- Dette gjør meg så trist og sint. Qhubeka er den offisielle veldedigheten til Touren og nært mitt hjerte, skriver Mark Cavendish på Twitter.

Donerer tusenvis av sykler

Den profilerte briten sykler for sørafrikanske Team Dimension Data, hvis fulle navn er nettopp Team Dimension Data for Qhubeka.

- De endrer livene til hele samfunn med sykler. Vær så snill, noen må vite hvordan man kan få tilbake denne sykkelen fra det gigantiske rasshølet som stjal den, fortsetter Cavendish, som for øvrig ble utelatt fra Tour de France i år.

Qhubeka ble opprettet i 2005, og har siden den gang forsynt barn og kvinner med 90 000 sykler, hovedsakelig i Sør-Afrika, ifølge organisasjonens hjemmeside.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer