Raser etter trusler om utestengelse

Det engelske fotballforbundet er opprørt etter at det europeiske fotballforbundet (UEFA) truer med å sende England hjem fra EM hvis det ikke blir skikk på de engelske fotballpøblene.

Lederen for det engelske fotballforbundet (FA), Adam Crozier, reiste til Belgia i dag tidlig for å møte representanter for UEFA, og for å trygge Englands EM-framtid.

FA synes truslene om utestengelse er urettferdige, men ser samtidig veldig seriøst på situasjonen. Engelskmennene synes det er svakt at UEFA ikke konsulterte med FA før de slapp «bomben» på gårsdagens pressekonferanse.

- Vår sikkerhetssjef, Sir Brian Hayes, var invitert for å komme med en kort uttalelse sent i samtalene, men han hadde ingen innspill til diskusjonen. Han ble ikke stilt noen spørsmål, og han ble bedt om å forlate møtet før pressemeldingen ble lagt fram bare minutter senere, sier direktør David Davies i FA til Sky Sports.

- Det er ikke noe argument at noen av våre fans har vært en skam. Adam Crozier flyr til Belgia for å møte UEFA. Dette er ikke tiden til å fordele skyld - vi må komme videre. Jeg oppfordrer alle politikerne til å legge politikken til side og jobbe sammen istedet, sier Davies.

Enkelte i den engelske-leiren føler at UEFAs harde linje er satt for å sverte Englands kandidatur som vertsland for fotball-VM i 2006. Tyskland og Sør-Afrika er andre VM-kandidater. Avgjørelsen faller om i neste måned.

Noen av de hjemsendte engelske bråkmakerne mener mye av bråket skyldes det de kaller «hard-hendte» belgiske politimenn. De sier at politimennene tilfeldig plukket ut uskyldige fans og plasserte de sammen med bråkmakerne.

Statsminister Tony Blair sa i en uttalelse i går at han håpet trusselen fra UEFA roer ned fotballpøblene.