Manchester United

Raser etter United-interesse: - Skandaløst!

Flere medier i både England og Italia rapporterer at Manchester United har lagt inn et bud på Bologna-angriper Marko Arnautovic (33). Det får flere til å reagere.

KONTROVERSIELL: Marko Arnautovic er ikke mann som nødvendigvis gjemmer seg fra kontroversene. REUTERS/Lisi Niesner TPX IMAGES OF THE DAY
KONTROVERSIELL: Marko Arnautovic er ikke mann som nødvendigvis gjemmer seg fra kontroversene. REUTERS/Lisi Niesner TPX IMAGES OF THE DAY Vis mer
Publisert

Søndag ettermiddagen kom sjokkmeldingen fra den kjente overgangsguruen Gianluca di Marzio om at Manchester United har lagt inn et bud på Marko Arnautovic i Bologna.

Seinere kom også engelske The Athletic på banen, og rapporterte at United hadde forsøkt å hente den tidligere West Ham- og Stoke-angriperen.

Det har satt sinnene i kok blant flere av de som følger United tettest.

- Skandaløst

Budet har seinere blitt bekreftet av Arnautovic sin bror.

- Det stemmer at det har kommet et bud fra en velkjent klubb. Jeg er i kontakt med Bologna for å se om det kan la seg gjøre, forklarte Danijel Arnautovic til østerrikske Kurier Sport.

Blant dem som er mest kritisk er Manchester Evening News-journalisten Samuel Luckhurst, som på ingen måte holder igjen i sin kritikk av United.

- At United er åpne for å hente Arnautovic er skandaløst. Odion Ighalo skulle være et unntak for to og et halvt år siden, men nå ser de på enda en angriper som har spilt i Kina. De fornærmer supporterne, skriver Luckhurst på Twitter.

- At klubben støtter blindt en trener som vil ha spillere han kjenner, og som har spilt i Nederland er en feil. Det er ikke verdig en klubb utenfor ligasystemet, og ikke United. Klubben er i en vanskelig situasjon.

Arnautovic spilte i nederlandske Twente mellom 2007 og 2010. Den gangen var det Manchester United-assistent Steve McClaren som var hovedtrener. Hans assistent den gangen? Manchester Uniteds hovedtrener, Erik ten Hag.

Framstøtet for Arnautovic ble også et tema under SkySports' TV-sending søndag, etter Uniteds tap for Brighton. Der ønsket ikke United-legende å si så mye

- Jeg vet ikke. Jeg vil ikke kommentere på det. Jeg har noe å si på alt, men ikke dette om at Manchester United prøver å hente Marko Arnautovic. Jeg har ingenting å si, sa Neville, før Manchester City-legende Micah Richards tok over.

- Hva har skjedd med Manchester United? Helt seriøst, hva er det som skjer? Jeg ønsker ikke å sparke dem når de ligger nede, begynte Micah Richards.

- Det som manglet var mye

Viaplay-ekspert Lars Tjærnås bivånet kampen mellom Brighton og United fra kommentatorplass, og mener det er grunn til å ha perspektiv når man bedømmer Uniteds prestasjoner.

- Det er spilt én kamp. Åpningskampen i fjor var en 5-1-seier over Leeds, og da snakket man om hvilken knallsesong det skulle bli. Men: Det som manglet i går var mye, sier Tjærnås til Dagbladet.

FORSTÅR INTERESSEN: Lars Tjærnås (til venstre) forstår hvorfor United, sportslig sett, ville vært interessert i en type som Marko Arnautovic. Foto: Terje Pedersen / NTB
FORSTÅR INTERESSEN: Lars Tjærnås (til venstre) forstår hvorfor United, sportslig sett, ville vært interessert i en type som Marko Arnautovic. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer

- Det viktigste var en midtbane som var ute av stand til å styre rytme, et bakre ledd som ikke evnet å frispille og vinger som tapte sine kamper i kampen én-mot-én.

Rent spillemessig forstår Tjærnås hvorfor en spillertype som Arnautovic er koblet med en overgang til United.

- Han er en spiss som kan fungere som et plaster, han kan stoppe blødningen her og nå. Tallene fra Serie A er gode, og personligheten er «ikke kødd med meg», noe jeg mener United trenger, sier Tjærnås.

FOTBALL: Cristiano Ronaldo er ikke med til Norge når Manchester United møter Atletico Madrid i Oslo lørdag 30. juli Vis mer

Østerrikeren har spilt for Bologna siden 2021. Han står med 15 scoringer på 34 kamper totalt for klubben.

- Men han er ikke spissen som over tid skal være frontfigur i Ten Hags lag, eller en spiss for en av verdens største klubber. Det er en «her og nå»-løsning de hadde ønsket å unngå, sier Tjærnås.

Stygge anklager

Det som uansett ser ut til å plage Manchester United-supporterne mest er oppførselen til Arnautovic både på, og utenfor fotballbanen. Det er nemlig flere tilfeller der Arnautovic har blitt anklaget for rasisme og sexisme.

Man må ikke lenger tilbake enn til sommeren 2021 for å finne den siste kontroversen Arnautovic var deltakende i. Under EM ble han suspendert i én kamp for rasist ordbruk etter å ha scoret mot Nord-Makedonia.

Han gikk seinere ut på Instagram for å beklage utbruddet sitt, men samtidig hevde sin uskyld.

- Jeg vil ha én ting klart; Jeg er ikke rasist. Jeg har venner i nesten alle land, og jeg står for mangfold. Alle som kjenner meg vet dette, skrev Arnautovic på Instagram, ifølge Sky Sports.

Det er også flere som drar opp en hendelse fra den nederlandske lingarn i 2009, der daværende Willem II-forsvarer Ibrahim Kargbo anklaget Arnautovic for å kalle ham «en neger» underveis i kampen.

Flere United-supportere har også delt en sak fra TALKSPORT der tidligere West Ham-spiller Claire Rafferty fortalte i 2019 at Arnautovic ofte forsøkte å ødelegge treningene deres.

FRITTALENDE: Marko Arnautovic har havnet i mye problemer grunnet uttalelsene sine. Foto: Robert Ghement/Pool via AP
FRITTALENDE: Marko Arnautovic har havnet i mye problemer grunnet uttalelsene sine. Foto: Robert Ghement/Pool via AP Vis mer

- I og rundt treningene våre så var han ganske forstyrrende da han vandret over. Han var veldig forstyrrende og respektløs, forklarte Rafferty.

- Med tanke på at vi drev med taktisk arbeid, så avfeide han helt det vi drev med. Det er null sjans i havet for at vi hadde gjort noe liknende på deres treninger. Men det er nok bare slik han er. Han er en høylytt og frittalende type.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer