Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Raser etter VM-finalen: - Forferdet

ITV-ekspert og Manchester United-legenden Roy Keane til angrep på dommeren: - Kan umulig ha spilt fotball.

ITV-EKSPERT: Roy Keane langet ut da Frankrike fikk tildelt straffespark. Foto: NTB scanpix
ITV-EKSPERT: Roy Keane langet ut da Frankrike fikk tildelt straffespark. Foto: NTB scanpix Vis mer
  • Frankrike – Kroatia 4–2

MOSKVA (Dagbladet): Frankrike feiret i natt VM-gullet i fotball. Det kom etter 4-2 over Kroatia på Luzjniki stadion i Moskva.

Et vitalt øyeblikk i finalen var da Frankrike fikk tildelt straffe ti minutter før pause, på stillingen 1-1. Kroatias Ivan Perisic touchet ballen med hånda etter corner.

Dommer Néstor Pitana vinket spillet videre. Da fikk han beskjed fra VAR-rommet om å se på situasjonen på nytt. Dom etter to-tre minutter: Straffe likevel.

KONTROVERSIELT: Ivan Perisic (i midten) ga Frankrike straffe da han etter dommerens mening hadde en aktiv hånd involvert. Avgjørelsen var kontroversiell. Foto: NTB scanpix
KONTROVERSIELT: Ivan Perisic (i midten) ga Frankrike straffe da han etter dommerens mening hadde en aktiv hånd involvert. Avgjørelsen var kontroversiell. Foto: NTB scanpix Vis mer

Antoine Griezmann scoret og sendte Frankrike opp i 2-1. Etterpå raste diskusjonen blant ekspertene. I det engelske ITV-studioet ladet Manchester United-legenden Roy Keane kanonen. Og fyrte av:

- Jeg er forferdet. Absolutt helt forferdet, erklærte Keane.

- Fotball er det største spillet på planeten. De kroatiske spillerne fortjener bedre enn dette. Det er en latterlig avgjørelse. Jeg er illsint.

PÅ FØRSTESIDA: «Un bonheur éternel», skriver den franske sportsavisa L'Equipe på førstesida i dag. «Evig lykke.»
PÅ FØRSTESIDA: «Un bonheur éternel», skriver den franske sportsavisa L'Equipe på førstesida i dag. «Evig lykke.» Vis mer

Han fikk støtte av tidligere England-spiller Gary Neville:

- Dommeren kan aldri ha spilt en fotballkamp.

Også Drillo var kritisk under direktesendingen på NRK:

- Uff. Det er trist. Folk som har greie på fotball skjønner at det der er tull og tøys. Enkelt og greit. Det er i ferd med å ødelegge fotballen.

Det sentrale spørsmålet var hvor Ivan Perisic skulle hatt hånda: Var det ballen som søkte hånda, eller var det hånda som søkte ballen?

Tidligere Premier League-dommer, Mark Clattenburg, var enig med eksspillerne i ITV-studioet:

- Han hadde hånda i en naturlig posisjon. Det var ingen bevegelse mot ballen. Ingen straffe, sa han.

Også Kroatias trener, Zlatko Dalic, var klar på pressekonferansen etter kampen:

- Jeg kommenterer aldri dommerens prestasjon. Men la meg si én setning: I en VM-finale gir du ikke et sånt straffespark.

BBC-ekspert Alan Shearer reagerer:

- Det skal ikke være mulig at en latterlig avgjørelse som det der påvirker resultatet i en VM-finale. Det fortjener den ikke.

SKANDALE: VM-finalen måtte stoppes da fire personer stormet banen i Moskva. Video: AP DV Vis mer

Han fortsetter:

- Kroatia har vært briljante. De ga ikke Frankrike noen rom. Så tapte de på et frispark som ikke skulle vært frispark og en straffe som ikke skulle vært straffe.

Zlatko Dalic fortalte på pressekonferansen at en VM-finale ville vært utrolig hvis noe hadde sagt det til ham på forhånd. Likevel lå skuffelsen der. Men etterpå prøvde han å fokusere på det positive i samtalen med spillerne.

De franske spillerne var svært fornøyde da de kom ut i pressesonen etter kampen. Litt tidligere stormet de pressekonferansen med trener Didier Deschamps og sprutet ham våt med champagne.

- Dette er en drøm som går oppfyllelse. En venn sa til meg før kampen at jeg som barn hadde sagt at en dag skal jeg vinne VM. «Gå ut og gjør det», sa han. Jeg er veldig stolt av familien, venner og alle som støtter meg, sier Olivier Giroud til Dagbladet og annen presse.

- Helt utrolig. Og vi kan bli enda bedre. Vi har så mange unge og talentfulle spillere på laget. Nå skal vi nyte dette, så får vi tenke på framtida seinere.

Chelsea-spilleren opplyser at alle som har spilt i VM nå skal ha tre uker ferie. Så blir det tilbake til ny trener, Maurizio Sarri, som overtar for Antonio Conte.

- Evig lykke, skriver den franske sportsavisa L'Equipe på førstesida i dag.

STJAL SHOWET: De franske spillerne, med Paul Pogba og Benjamin Mendy i spissen, sang, danset og dynket manager Didier Deschamps med champagne under managerens pressekonferanse. Video: Andy Scott, AFP Sport Vis mer