Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Raser etter VM-nekt: - Inkompetent

To nigerianske sprintere har blitt disket fra VM-øvelser, etter at Nigerias friidrettsforbund meldte dem på 100 meter som de aldri hadde planer om å delta i.

REAGERER: Blessing Okagbare er irritert på eget forbund. Foto: REUTERS/Lucy Nicholson/NTB Scanpix
REAGERER: Blessing Okagbare er irritert på eget forbund. Foto: REUTERS/Lucy Nicholson/NTB Scanpix Vis mer

Det var flere som hevet øyenbrynene da nigerianske Divine Oduduru (22) ikke møtte opp til sitt forsøk på 100-meter i Qatar-VM i går. Ryktene gikk - var han skadet?

Oduduru har løpt distansen på 9.86 tidligere i år, nest best i verden i 2019, men glimret med sitt fravær da forsøkene gikk av stabelen.

Det viser seg at 22-åringen aldri hadde tenkt til å løpe distansen, for å være best mulig forberedt til 200 meter og 4x100 meter stafett. Likevel meldte altså Nigeria ham på 100 meter.

DISKET: Ejowvokoghene Divine Oduduru. Foto: Mike Egerton/PA Wire/NTB Scanpix
DISKET: Ejowvokoghene Divine Oduduru. Foto: Mike Egerton/PA Wire/NTB Scanpix Vis mer

Reglene sier at en utøver bare kan trekke seg hvis han eller hun er skadet eller syk, og de som trekkes seg etter en viss deadline blir altså disket.

Det kan vise seg å være skjebnesvangert, for nå er Oduduru diskvalifisert fra begge øvelsene han hadde planer om å løpe i Doha.

Blessing Okagbare (30) lider samme skjebne, etter at hun heller ikke stilte på forsøket til 100 meter.

MULDVARP: Karsten Warholms treningspartner Amalie Iuel gir Warholm informasjon om en av hans største rivaler. Reporter: Øyvind Godø. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

- Det er ikke første gang de gjør noe som dette. De har gjort det i Afrikamesterskapet og nasjonale mesterskap, men dette er ikke Afrika. Vi løper ikke et nasjonalt mesterskap. Folk her tar reglene på alvor og vi fortsetter å bøye dem. Det er feil. Det er inkompetent. Jeg føler at de kaster bort VM for meg. Jeg vet ikke hvor mange flere mesterskap jeg får. Jeg er 30 år, sier Okagbare, som blant annet vant VM-bronse i Moskva i 2013.

Okagbare forteller nyhetsbyrået AP at hun har anket til Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) i håp om å få løpe likevel. Hun skal ha blitt oppringt av president Sebastian Coe, som skal ha sagt at saken er under vurdering.

- Håpet mitt er at de fikk anken i tide, sier Okagbare.

Det haster mest for Oduduru, som etter planen skal løpe 200 meter i kveld. Kvinnenes 200 meter finner sted mandag.

Han står ikke oppført på lista over de som skal løpe distansen i kveld.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling