Jakob Ingebrigtsen

Raser: Jakob får skylda

Verdensmesteren nekter for at han har noe å gjøre med beslutningen rivalene misliker sterkt. - Det kan være mulig, sier NRK-ekspert på direkten.

FÅR SKYLDA: Jakob Ingebrigtsen på Bislett stadion dager før han dro til USA for Diamond League-finale. Foto: Kristoffer Løkås / Dagbladet
FÅR SKYLDA: Jakob Ingebrigtsen på Bislett stadion dager før han dro til USA for Diamond League-finale. Foto: Kristoffer Løkås / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I Diamond League-finalen søndag ble det løpt 3000 og ikke 5000 meter. Det er første gang siden 2017.

Jakob Ingebrigtsen vant løpet med ett hundredel etter å ha blitt hardt presset av Yomif Kejelcha på oppløpet.

I forkant av løpet var det en diskusjon rundt at distansen var 3000 meter.

Agenten til Ingebrigtsens etiopiske rivaler Kejelcha og Talehun Bekele forteller til NRK at duoen liker dårlig at det ikke er 5000 meter som står på programmet i den avsluttende helga i Eugene i USA.

- Absurd

- De synes det er absurd at de kvalifiserer seg til å springe 5000 meter når finalen er 3000 meter. Bare fordi Ingebrigtsen vil springe 3000 meter og ikke 5000, skriver agenten Gianni Demadonna i en melding til NRK.

Sett hvordan Ingebrigtsen satte Dagbladets utskremte på plass?

KRYSTALLKLAR: Jakob Ingebrigtsen var ikke nådig da han vurderte formen til Dagbladets reporter. Reporter: Stian With. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

Kejelcha har vunnet 5000 meter to ganger og topper Diamond League-rankingen denne sesongen. I VM var det derimot Ingebrigtsen som vant gull. Der ble Keljecha bare nummer fem. Spanske Mohamed Katir og kenyanske Jacob Krop tok henholdsvis sølv og bronse.

Rett før løpet ble dette tatt opp av NRKs kommentatorduo Jann Post og Vebjørn Rodal.

- Det kan være mulig at Jakob og hans management har hatt et ønske om å løpe 3000 meter. Jeg vet ikke jeg, sa Rodal på NRK.

Avviser

Ingebrigtsens agent, Daniel Wessfeldt, avviser til NRK at Ingebrigtsen har bedt om at det skal løpes 3000 meter. Det samme gjør Sandnes-løperen selv til kanalen.

Ingebrigtsen var i utgangspunktet ikke kvalifisert til å delta ettersom han bare har løpt kortere distanser i Diamond League, men nordmannen ble mandag tildelt et wildcard.

Ingebrigtsen løp lørdag kveld en engelsk mil i Eugene.

Han vant og tok europeisk rekord på tida 3,43,73. Det var også bare 0,6 sekund bak verdensrekorden til Hicham El Guerrouj fra 1999.

EUROPAREKORD: Jakob Ingebrigtsen i mål like foran Yared Nuguse på en engelsk mil i Eugene lørdag. Foto: NTB
EUROPAREKORD: Jakob Ingebrigtsen i mål like foran Yared Nuguse på en engelsk mil i Eugene lørdag. Foto: NTB Vis mer

Narve Gilje Nordås ble nummer sju i løpet. Han var ikke langt bak en pallplass. Nordås løper ikke 3000 meter søndag.

22.17 søndag kveld løper Jakob Ingebrigtsen sesongens siste løp.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer