Håndball-VM

Raser: - Kan bli et lotteri

Danmarks håndballtrener Nikolaj Jacobsen (51) raser mot coronareglene i VM. Norge og flere andre land har bedt IHF endre dem.

RASER: Danmarks landslagstrener Nikolaj Jacobsen er lite fornøyd med coronareglene i håndball-VM.
RASER: Danmarks landslagstrener Nikolaj Jacobsen er lite fornøyd med coronareglene i håndball-VM. Vis mer
Publisert

Med bare dager igjen før Danmark åpner tittelforsvaret sitt i håndball-VM, har trener Nikolaj Jacobsen allerede fått kjenne på hodebry.

Mads Mensah Larsen har fått påvist coronasmitte, og må dermed isoleres fra resten av troppen.

- Det er selvfølgelig synd. Han kommer til å gå glipp av noen treninger, og vi har ikke for mange av dem, så det er veldig synd, sier Jacobsen til danske TV 2.

I likhet med de siste håndball-mesterskapene har Det internasjonale håndballforbundet (IHF) innført en streng coronakontroll, og spillere som tester positivt skal isoleres i fem dager.

Etter fem dager må en spiller avgi en negativ test før han kan komme tilbake til troppen.

- Det gir ikke sjokkbølger på noen måte. Vi har vært gjennom det før, men som jeg har sagt tidligere: Som reglene er nå, kan dette mesterskapet bli et lotteri.

HEDERSPRIS: Tidligere håndballspiller Marit Breivik fikk hederspris under idrettsgallaen 2023. Video: Klaus Fjellro. Reporter: Celina Morken. Vis mer

Mensah delte rom med Danmarks absolutt største stjerne, Mikkel Hansen. Jacobsen mener derfor det er grunn til bekymring om hvorvidt Hansen også kan teste positivt.

- Det vil jeg si. Det er ingen tvil om at de neste tre-fire dagene blir avgjørende i forhold til å bli smittet, sier Jacobsen.

Også Norge er kritiske til de nåværende coronareglene i mesterskapet, og har sammen med flere andre nasjoner bedt IHF om å revurdere.

- 10-11 land, blant andre Norge, fra det europeiske håndballforumet (HFE) har sendt et brev til IHF der vi ønsker en normalisering av forholdet til corona, sier håndballpresident Kåre Geir Lio til Dagbladet.

ØNSKER ENDRING: Håndballpresident Kåre Geir Lio. Foto: Beate Oma Dahle / NTB
ØNSKER ENDRING: Håndballpresident Kåre Geir Lio. Foto: Beate Oma Dahle / NTB Vis mer

Han mener reglene rett og slett er for strenge sånn som de er nå, og forteller at Norge har vært i dialog med andre nasjoner som mener det samme. De samtalene har nå kulminert i en direkte henvendelse til IHF.

- Dette er et unisont ønske fra hele forbundet, inkludert spillere og trenere, slår han fast.

Dagbladet har forsøkt å komme i kontakt med landslagstrener Jonas Wille, foreløpig uten hell.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer