Håndball-VM

Raser: - Kan ikke bli mer pinlig

Kroatene fyrer løs mot Danmark.

ILLSINTE: Kroatias Luka Cindric under kampen mot Danmark. Foto: NTB
ILLSINTE: Kroatias Luka Cindric under kampen mot Danmark. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KATOWICE/OSLO (Dagbladet): Det er to dager siden Danmark møtte Kroatia i håndball-VM, men kroatiske medier gir seg ikke med kampen - som endte 32-32.

Sportske novosti har en artikkel med tittelen: «Seks ekstreme tiltak mot Kroatia: Dansker, analyser dette! Kanskje dere rødmer ...».

Der lister nettavisa opp seks eksempler hvor de mener Kroatia har blitt snytt av Danmark på håndballbanen opp gjennom åra.

Der hintes det til at VM-kampen som nylig ble spilt var fikset, i kjølvannet av at flere dommere før VM ble mistenkt for kampfiksing.

IRRITERENDE: Håndballgutta reagerer på en dansk spiller som mister drakten på banen. Video: Skjern Haandbold Vis mer

- Urimelig

Tidligere håndballspiller og trener Bent Nyegaard er rystet over skriveriene.

- Det er helt urimelig. Fullstendig. De begynner med å henvise til den saken, med mistanke om kampfiksing. Det kan ikke bli mer pinlig, sier Nyegaard til danske TV 2.

Den danske TV 2-eksperten forstår ikke at slike ting kan skrives.

- Eksemplene har ikke noe i den kategorien å gjøre. Jeg lurer bare på hvordan man kan holde på sånn, sier Nyegaard.

Nettavisa viser blant annet til VM-finalen i 2003 og OL-finalen i 2004.

IMPONERT: De norske håndballgutta lar seg imponere over en snodig polsk tradisjon. Video: Euronews / Myhrvold Simensen/Skingen Vis mer

Nektet å ta motspiller i hånda

Kroatene spilte tidvis fysisk over grensa i kampen mot Danmark, og danskene klaget på at kroatiske spillere ikke ble utvist. Det er noe av bakgrunnen for at kroatiske medier nå fyrer mot Danmark.

På banen nektet blant annet Mathias Gidsel å ta Kroatia-stjerne Domagoj Duvnjak i hånda etter at Duvnjak satte knyttneven i halsen på Gidsel i en duell på banen.

- Jeg synes ikke han fortjente ei hånd i sekundene like etter, forklarte Gidsel til TV 2 Danmark.

Danskenes forsvarssjef Henrik Møllgaard mente Luka Cindric burde vært utvist for det han hevdet var en bevisst albue. Dommerne benyttet seg ikke av muligheten til å se situasjonen på video.

- Kroatia kjemper med nebb og klør og gjør alt for å vinne, det er ikke alltid like lett å være laget som skal føre da. Men dette er sånn det skal være i håndball, det skal være litt temperatur, smilte Norges strekspiller Magnus Gullerud om bråket nasjonene mellom.

Kroatia vant lørdag over Belgia, men går trolig ikke videre til kvartfinale. Da er avhengige av at Danmark taper en av sine to siste kamper.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer