Raser: - Klovn

Neymars hudpleier sammenlikner den brasilianske stjerna med Cristiano Ronaldo når begge ryker ut av fotball-VM. - Vær trist med Botox, sier hun. Ronaldos søster raser og kaller hudpleieren for en «latterlig klovn».

Derfor dekker Dagbladet VM i Qatar

Når fotballkampen mellom Qatar og Ecuador sparkes i gang søndag ettermiddag, markerer det åpningen av et mesterskap som aldri skulle vært arrangert i ørkenlandet. Dette vet vi etter at brorparten av de 24 eldre mennene som tildelte Qatar mesterskapet så langt tilbake som i 2010, enten har vært fengslet eller suspendert i ulike sammenhenger for korrupsjon.

Qatar ble tildelt verdens største sportsarrangement etter omfattende korrupsjon.

Foto: Nina Hansen
Foto: Nina Hansen

I kjølvannet av denne skandaløse tildelingen har menneskerettighetsorganisasjoner og internasjonale medier som britiske The Guardian avdekket menneskerettighetsbrudd, utnytting av migrantarbeidere, dødsfall , løftebrudd og enda mer korrupsjon i Qatar.

Noen av våre lesere har tatt til orde for boikott av mesterskapet. At de ikke ønsker å se tv-sendingene fra Qatar, eller at en boikott er veien å gå. Dette er legitime synspunkter.

Det er også synspunktene til alle de som nå gleder seg til å se verdens beste fotballspillere konkurrere om tittelen verdens beste. Eller de som mener at omtalen av Qatars skyggesider både har bidratt til forbedring og vil fortsette å bidra til forbedring av forholdene for både kvinner, homofile, migrantarbeidere og andre minoriteter i landet.

Dagbladet tar mål av seg til å dekke alle sider av dette mesterskapet, slik vi har gjort grundig siden 2015.

For sju år siden var Dagbladet blant de aller første i verden som besøkte ofrene for byggeskandalene i Qatar. Vi reiste til familier i Nepal som hadde mistet sine fedre og ektemenn i arbeidsulykker og vi dokumenterte utnyttelsen av disse migrantarbeiderne på VM-anleggene vi nå skal se fotball fra.

Artikkelserien «Fotballskandalen» sjokkerte i Norge og førte blant annet til krav fra daværende fotballpresident Yngve Hallèn om at Qatar måtte miste mesterskapet om ting ikke endret seg.

Det er lite som tyder på at de endringene har kommet. Likevel har både Dagbladet og andres kritiske journalistikk lagt et enormt press på både qatarske myndigheter og det internasjonale fotballforbundet, FIFA.

Aldri før har et fotball-VM blitt utsatt for mer kritisk journalistikk enn nå. Og det skal vi i Dagbladet fortsette med gjennom hele mesterskapet.

Et fotball-VM er i seg selv et internasjonalt mega-arrangement. Vi kan ikke late som om det ikke finner sted, og vi kan ikke velge bort den sportslige siden av mesterskapet.

Dagbladet kommer til å dekke VM i Qatar på vanlig måte i alle Dagbladets flater og kanaler. Vi skal ha VM-studio på dbtv, live-service underveis i samtlige kamper, kampsaker, reaksjoner, ja, alt som vanligvis hører med til et fotball-VM.

Og så skal vi ha de andre fortellingene. Historien om hvordan Qatar har brukt uendelig mye penger på både å kjøpe seg dette mesterskapet, men også betydelig innflytelse i internasjonal fotball gjennom eierskap i Paris Saint-Germain og store sponsoravtaler med andre europeiske toppklubber.

Vi skal fortelle historiene til flere av de etterlatte og VM-ofrene, og vi skal stille de kritiske spørsmålene til FIFA på bakken i Qatar. Vi skal kort fortalt gi deg mer journalistikk av og rundt et VM i fotball enn vi noen gang har gjort.

Her kan du lese alle Dagbladets saker om Qatar-VM.

UT I TÅRER: Cristiano Ronaldo (uten Botox) og Neymar (med Botox). Foto: drajuliannaneiva / Instagram
UT I TÅRER: Cristiano Ronaldo (uten Botox) og Neymar (med Botox). Foto: drajuliannaneiva / Instagram Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Alt om VM

Både Portugal og Brasil røyk ut i VM-kvartfinalen. To av mesterskapets storstjerner - Cristiano Ronaldo (37) og Neymar (30) - var begge oppløst i tårer.

Den ene hadde rynker og tok seg ikke så veldig godt ut. Den andre klarte å holde en viss stil, selv i nederlagets stund.

Dette ifølge Neymars hudpleier, Juliana Neiva.

FORSKJELL: Hudpleier Juliana Neiva forklarer at Neymar bruker Botox, mens Ronaldo gjør det ikke. Foto: drajuliannaneiva / Instagram
FORSKJELL: Hudpleier Juliana Neiva forklarer at Neymar bruker Botox, mens Ronaldo gjør det ikke. Foto: drajuliannaneiva / Instagram Vis mer

Instagram har hun sammenliknet de to ansiktene. Ronaldo har ikke Botox. Det har Neymar, går det fram av hudpleierens analyse.

Planeta do Futebo - med 1,5 millioner følgere på Twitter - har lagt ut en melding av Instagram-videoen:

- Jeg skal kommentere bildet som har gått viralt. Følelsen av tristhet hos to stjernespillere - spesielt for min kjære pasient og venn Neymar - viser all smerten over ikke å ha vunnet VM, sier hun.

- Men hva ville et uttrykk ha vært uten Botox og med Botox. Og siden det handler om å være trist: La det være med Botox.

Brasilianske og portugisiske aviser omtaler saken - deriblant Odia, Lance! og Record. I skrivende stund har hun fått over 6000 «likes», men også en rasende kommentar:

- Latterlige klovn, skriver Katia Aveiro (45), som ikke er noen hvem som helst. Hun er Ronaldos søster og har forsvart lillebroren en rekke ganger under VM.

SAMMENSVEISET: Katia Aveiro støtter broder Cristiano i tykt og tynt. Her er søsknene sammen med mamma Dolores under FIFA Ballon d'Or i 2013. Foto: NTB
SAMMENSVEISET: Katia Aveiro støtter broder Cristiano i tykt og tynt. Her er søsknene sammen med mamma Dolores under FIFA Ballon d'Or i 2013. Foto: NTB Vis mer

Etter et par døgn tok hudpleieren bort posten. Men den er for lengst fanget opp av aviser og sosiale medier.

Av rapporten til Lance! går det fram at hudpleieren mener at det ikke handler om en enkelt behandling. Du må ha en plan og strategi over lengre tid for å få best mulig resultat, lyder omkvedet.

- Stolt av å se resultatet vi har bygget opp gjennom åra, skrev hun på Instagram i oktober. Foran henne lå pasient Neymar.

Se under:

Tidligere i høst fortalte den brasilianske stjerna om sitt behov for hudpleie til Uol Sport i Brasil.

Men Botox eller ei:

Både Ronaldo og Neymar har fått kjeft for ikke å bringe hjem VM-gullet. Til og med huden full.

SJOKK-EXIT: Etter at Brasil røyk ut av VM mot Kroatia, var det greit med litt ekstra trøst for landets stjerne, Neymar. Vis mer

Begge sikter seg nå inn mot klubbfotball.

Neymar spiller på et Paris Saint-Germain som leder i Frankrike.

Ronaldo er klubbløs og trener foreløpig alene på Real Madrids treningsfelt, Valdebebas.

Fotball-VM på Dagbladet TV

20 november - 18 desember

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer