Roland Garros

Raser: - Livet mitt er i fare

Casper Ruud-motstander Alexander Zverev er i åpen konflikt med Roland Garros-ledelsen. Tyskeren nektes å ta livsnødvendige medisiner på banen: - Livet mitt er i fare om jeg ikke gjør det, fortviler tyskeren.

DIABETES: Alexander Zverev under Roland Garros-turneringen. Foto: AP Photo/Jean-Francois Badias)
DIABETES: Alexander Zverev under Roland Garros-turneringen. Foto: AP Photo/Jean-Francois Badias) Vis mer
Publisert

Roland-Garros ser du på Eurosport og Discovery+.

Tyske Alexander Zverev er spilleren som står mellom Casper Ruud og en ny finale i French Open. Semifinalen spilles fredag.

Den nesten to meter høye tyskeren har imponert på grusen i Paris, til tross for at han sliter med diabetes. Sykdommen har vært kilden til en anspent konflikt mellom Zverev og ledelsen i Roland Garros-turneringa.

- Må løpe ut

Det avslørte Zverev til Eurosport Tyskland etter å ha gått videre til kvartfinale denne uka. På ATP-touren får Zverev lov til å sette insulinsprøyta han er helt avhengig av under pausene når han sitter på benken ved siden av banen. Men dette nektes han å gjøre under Roland Garros.

- Jeg må løpe ut hver gang. Forrige kamp fikk jeg beskjed om at hver gang teller som et toalettbesøk. Da måtte jeg si fra at dette kan skje fire eller fem ganger i løpet av kampen, «hva vil dere jeg skal gjøre?», forklarer Zverev.

På pressekonferansen etter kamp fortalte han at han hadde fått beskjed om at det vil se «rart ut» om han tar insulinsprøyta ute på banen. Han beskrev også at personen som fulgte ham i garderoben hadde fått panikk da han satte sprøyta, og mente en lege burde gjort det.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer