Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Treningskamp mellom Argentina og Israel avlyst

Raser mot Argentina etter avlysning: - En skam

Israels forsvarsminister er ikke videre imponert over at Argentinas fotballherrer valgte å avlyse den planlagte landskampen i Jerusalem.

FORSVARSMINISTER: Avigdor Lieberman. Foto: Amir Cohen/Pool Photo via AP
FORSVARSMINISTER: Avigdor Lieberman. Foto: Amir Cohen/Pool Photo via AP Vis mer

- Det er en skam at Argentinas fotballedelse ikke sto imot presset fra folk som oppfordrer til hat mot Israel, skriver forsvarsminister Avigdor Lieberman på Twitter.

Han er den første israelske ministeren som reagerer på saken i sosiale medier.

Natt til onsdag bekreftet den israelske ambassaden i Argentina at lørdagens planlagte landskamp er avlyst. Det skjer etter massive protester fra palestinere, og beslutningen skal ifølge ambassaden være tatt på grunn av «trusler og provokasjoner» mot Argentina-kaptein Lionel Messi.

Kampen ble på omstridt vis flyttet fra Haifa til Jerusalem. Lederen av Palestinas fotballforbund, Jibril Rajoub, var krystallklar på at Israel ville bruke landskampen mot argentinerne til politiske formål, og han oppfordret blant annet fotballfans om å brenne trøyer med Lionel Messis navn.

En annen som må tåle kritikk etter avlysningen, er Israels idrettsminister Miri Regev.

- Et spektakulært selvmål, sier opposisjonslederen Isaac Herzog etter at Regev presset på for å få flyttet kampen til Jerusalem.

Andre politikere har allerede bedt om at politiet ser nærmere på Regevs «korrupte handlinger».

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media