Formel 1

Raser mot arrangøren:
- Pengene rår!

Lewis Hamilton (36) var på ingen måte fornøyd med gjennomføringen av helgens Formel 1-løp i Belgia.

FLY FORBANNA: Lewis Hamilton legger ikke not i mellom i sin kritikk av arrangøren. Foto: John Thys, Pool Photo via AP.
FLY FORBANNA: Lewis Hamilton legger ikke not i mellom i sin kritikk av arrangøren. Foto: John Thys, Pool Photo via AP. Vis mer
Publisert

Det tok nesten tre timer før løpet kom i gang i belgiske Spa, etter at uvær ødela forholdene. Etter at Formel 1-stjernene hadde gjennomført to runder bak sikkerhetsbilen, var det på ny duket for drama.

Etter at førerne hadde fått beskjed om at løpet ville pågå i en time, og at det bare ble utdelt halvpoeng, kom det røde flagget til syne på den belgiske banen.

Nesten tre timer med venting i regnet, ledet til bare to runder med kjøring. Til slutt var det Max Verstappen som stakk av med seieren, foran George Russell og Lewis Hamilton.

- Pengene rår!

Grunnlaget for hvorfor man offisielt anser dette som et Formel 1-løp er at man gjennomførte to runder. Dermed enes både Formel 1 og FIA (Det internasjonale bilsportforbundet) om at løpet i belgiske Spa teller i sammendraget.

Det får sammenlagtleder Lewis Hamilton til å rase.

- Altså, pengene rår! Det var bokstavelig talt bare de to rundene slik at man fikk startet løpet. Dette handler bare om penger, tordnet Hamilton til Sky Sports i etterkant.

- Her handler det om at alle får pengene sine, så jeg håper det også betyr at fansen får tilbake sine penger, fordi dessverre fikk de ikke hva de betalte for.

SLÅR TILBAKE: FIA-sjef Michael Masi.
SLÅR TILBAKE: FIA-sjef Michael Masi. Vis mer

Blant annet skal det ha vært stor kritikk mot at man ikke flyttet løpet til mandag, da det var meldt bedre vær enn under søndagens løp i Spa.

Det hadde ikke vært mulig, mener FIA-direktør Michael Masi.

- Lista av årsaker til hvorfor vi ikke kunne flytte løpet, hadde vært flere sider lang mellom dem som organiserer dette, alle som er her og alle oss. Det er ikke mulig å utsette til påfølgende dag, fortalte Masi.

Slår tilbake mot kritikken

Heller ikke Formel 1-president Stefano Domenicali lar seg pille på nesa over kritikken som har haglet i etterkant av løpet. Han avviser Hamiltons påstand om at dette handlet om penger, og at man tok alle hensyn nødvendig.

Han viste også sympati til supporterne som hadde ventet i flere timer i Spa uten å få sett et skikkelig Formel 1-løp.

- Vi bryr oss om supporterne våre, og dette er viktig. Dette er noe vi skal diskutere med dem som organiserer dette. Supporterne er en prioritet, og disse supporterne viser hvor viktig Formel 1. Dette skal vi ordne, sa Domenicali til Sky Sports.

Det stopper ikke kritikken fra Hamilton. På Instagram la Hamilton ut et bilde til sine 23,5 millioner følgere der han igjen fyrte løs mot arrangøren.

- Det var en farse i dag, og de eneste som taper på dette er folket som betalte penger for å se oss kjøre. Selvsagt kan man gjøre lite med været, men vi har verktøyene som kan fortelle oss hva vi burde gjøre, og det var tydelig at været ikke kom til å stoppe, skriver Hamilton.

IRRITERT: Lewis Hamilton tok til sosiale medier for å slakte valget om å gjennomføre løpet i Belgia. Foto: Faksimile/Instagram
IRRITERT: Lewis Hamilton tok til sosiale medier for å slakte valget om å gjennomføre løpet i Belgia. Foto: Faksimile/Instagram Vis mer

- Vi burde bare ha gitt opp, og ikke satt førerne i risiko og, enda viktigere, tilbakebetalt supporterne som er sportens hjerte.

Neste løp i Formel 1-sirkuset er allerede seinere i uka når det nederlandske Grand Prix går av stabelen i Zandvoort.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer