Raser mot Arsenals FA-plott

Sir Alex Ferguson beskylder Arsenal for bevisst å forsinke disiplinærsakene mot Patrick Vieira og Thierry Henry.

Mer enn to måneder etter at Arsenals to franske verdensmestere ble anklaget for å ha brakt sporten i vanry, har de to fortsatt ikke møtt for FAs disiplinærkomite.

- Hvis vi vinner tittelen har vi gjort det på den rette måten, sier Ferguson ifølge nettavisa This is London.

Han mer enn antyder at Arsenal har påvirket forbundet til å utsette høringene mot de to spillerne.

- Sing Sing

- Det er utrolig at det ikke har kommet noen avgjørelse ennå, men Arsenal har vært veldig flinke, hadde saken kommet opp med en gang, kunne spillerne fått mer enn tre kampers karantene, sier Ferguson.

Han tror utsettelsen taler til Arsenals fordel.

- Nå som det har gått tre måneder har de fleste glemt hva som skjedde. Hadde en spiller fra Manchester United gjort det samme som Henry ville alle snakket om Sing Sing (amerikansk fengsel), sier Ferguson.

Mister innspurten?

United-sjefens utspill kommer neppe på et tilfeldig valgt tidspunkt. I morgen skal Henry møte for FAs disiplinærkomite, mens Vieiras høring er satt til 14. mars. Ferguson lar det skinne igjennom at han tror duoen vil miste viktige kamper i ligainnspurten.

- De har vært veldig flinke til å utsette sakene, men det kan komme til å koste dem dyrt. Av og til kan man være for smart, sier Alex Ferguson.

Men Arsenal-manager Arsene Wenger er ikke redd for at laget skal bli svekket.

- Vi har vunnet kamper uten Henry, og jeg tror uansett at vi må gi ham litt pusterom en eller annen gang. Vi vet han vil få en, to, tre eller ingen kamper. Jeg er optmistisk og tror ikke han får noen, sier Wenger.