FÅR ADVARSEL: Tennisspilleren Alize Cornet skulle bare snu skjorta, men fikk advarsel av dommeren. Det skaper reaksjoner. Video: Eurosport Vis mer

Raser mot behandling. Tennisstjerne tok av seg skjorta

Alizé Cornet fikk advarsel for å snu skjorta på banen.

Den franske tennisspilleren Alizé Cornet tapte sin første kamp i US Open mot svenske Johanna Larsson med 1-2 i sett, men etter kampen er det ikke banespillet som har fått mest fokus.

Underveis i kampen oppsto det spesielle scener rett etter en pause. Cornet jogget tilbake på banen, før hun innså at hun hadde satt på T-skjorta feil vei. Hun innså feilen og skiftet raskt. I løpet av bare rundt 15 sekunder var hun kampklar igjen.

Men hoveddommeren var ikke like fornøyd.

Dommeren svarte med å gi Cornet en såkalt code violation - eller advarsel på norsk - etter opptredenen. Tennisspillerne kan straffes dersom de viser dårlig atferd, enten verbalt, kasting av racket eller at de slår baller som ikke er i spill.

Advarselen var et sjokk for Cornet som oppgitt slo ut med armene - og spurte hva hun gjorde galt.

TAP: Alize Cornet i aksjon i US Open. Foto: NTB Scanpix
TAP: Alize Cornet i aksjon i US Open. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Utrolig!

Situasjonen har fått flere profiler til å rase.

Judy Murray er tidligere leder fra Storbritannias landslag og mor til stjernen Andy Murray. Hun reagerer:

REAGERER: Judy Murray. Foto: NTB Scanpix
REAGERER: Judy Murray. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Usportslig oppførsel? Men herrespillerne kan bytte T-skjorte på banen …, skriver Judy Murray på Twitter.

Flere kvinnelige tennisspillere slenger seg på:

- Dette er veldig svakt, skriver Bethanie Mattek-Sands.

- Helt utrolig, skriver Casey Dellacqua.

Beklager

Flere store medier som BBC, USA Today, Daily Mail og News.com omtaler saken, der behandlingen av Cornet beskrives som sexistisk.

WTA - Women's Tennis Association - har i kveld kommet med en pressemelding der de beklager at Cornet fikk advarsel.

- Advarselen som Alize Cornet fikk i 1. runde i US Open var ufortjent og ikke basert på WTA-reglementer. Det er ingen regler mot å skifte tøy på banen, skriver WTA.

Det er varmt under US Open i New York der temperaturen har vært over 35 grader. Flere av de kvinnelige spillerne argumenterer med at herrespillere ved tidligere anledninger har vist seg i bar overkropp på banen, uten å bli straffet for dette.

Alizé Cornet selv beskrev forholdene på banen som et «mareritt». Mange spillere har tydelig slitt i New York-varmen, der flere ikke har klart å fullføre kampene.

- Jeg tror det er verre for herrespillerne. Å spille best av fem sitt i denne varmen er umenneskelig. Varmen påvirker resultatene, sier svenske Johanna Larsson til TT.

HETT: Novak Djokovic under seieren i går. Tydelig varm - og i bar overkropp. Foto: TIMOTHY A. CLARY / AFP)
HETT: Novak Djokovic under seieren i går. Tydelig varm - og i bar overkropp. Foto: TIMOTHY A. CLARY / AFP) Vis mer

Djokovic: - Slet

Novak Djokovic sa at heten fikk ham til å føle seg uvel, men han kjempet seg videre i US Open med seier i fire sett mot ungareren Márton Fucsovics i går kveld.

Han spilte sin første kamp i US Open siden han tapte finalen i 2016. Det ble et brutalt gjensyn da det var nær 40 grader i skyggen.

- Vi slet begge to, og det var lett å se. Mot slutten av tredje sett begynte det å gå litt bedre. Inntil da var jeg i overlevelsesmodus, sa Djokovic etter å ha vunnet 6-3, 3-6, 6-4, 6-0.

Virkelig skikk på spillet fikk han først etter at spillerne fikk en ti minutters pause før det fjerde settet. Etter et besøk i garderoben avsluttet han kampen ved å vinne det siste settet blankt, skriver NTB.

Insisterte på pause

På kvinnenes WTA-tour finnes en regel om at spillerne kan kreve pause før tredje sett når temperaturen er over en viss grense. Mennene har ingen slik regel, men ettersom de i US Open spiller best av fem sett insisterte de medisinsk ansvarlige på å la også dem få pause under tirsdagens forhold, og da før fjerde sett.

For mange var det ikke nok. Fire mannlige spillere ga opp underveis i sine kamper tirsdag på grunn av varmen, ifølge NTB.

- Ti minutter? Jeg ville trengt halvannen time, sa argentinske Leonardo Mayer, som ga opp i fjerde sett mot Laslo Djere. Han mener at mennene må slutte å spille best av fem sett i Grand Slam-turneringer.

- Aktet ikke å dø

- Jeg tror jeg fikk heteslag. Jeg aktet ikke å dø på banen. I garderoben så jeg flere andre som bare lå rett ut.

Ricardas Berankis (mot Chung Hyeon), Stefano Travaglia (mot Hubert Hurkacz) og Marius Copil (mot Marin Cilic) ga seg også før kampene var ferdigspilt.

- Det var brutalt der ute i dag, sa 7.-seedede Cilic, som vant turneringen i 2014.

US Open i tennis vises på Eurosport i Norge.