Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Raser mot Casper Ruud

Nick Kyrgios går til verbalt angrep på Casper Ruud. - Jeg vil heller se maling tørke enn å se deg spille tennis, freser tennisstjerna.

ANGRIPES: Nick Kyrgios freser mot Casper Ruud. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
ANGRIPES: Nick Kyrgios freser mot Casper Ruud. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

Nick Kyrgios mistet fullstendig besinnelsen under kampen mot Casper Ruud i Roma i mai.

Kyrgios hadde allerede fått poengstraff for krangling med dommeren da han i starten av sett nummer tre smelte racketen i bakken og kastet en stol inn på banen. Tennisrebellen ble diskvalifisert og forlot banen etter et kort håndtrykk med sin norske motstander.

Overfor Dagbladet rettet da Ruud kritikk mot tennisstjerna.

- På slutten fikk jeg selvfølgelig med meg at det rablet for han og jeg synes han fikk som fortjent med å bli diskvalifisert. Han kan bare takke seg selv, sa Ruud til Dagbladet.

SUPERTALENT: Casper Ruud opplever sin beste sesong på tennisbanen. 20-åringen fra Snarøya nærmer seg verdenseliten i tennis, og tidligere denne uken stilte han opp på Heming og spilte mot barn. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer

- Jeg prøvde å holde fokus på meg selv gjennom hele kampen. Jeg visste allerede på forhånd at humøret hans er som en berg-og-dal-bane, fortalte 20-åringen.

Ruud fulgte opp kritikken i Dagbladet-intervjuet forrige måned med å beskrive Kyrgios som en drittsekk i podcasten Smash og etterlyste en langvarig utestengelse av 24-åringen fra Australia.

Overfor det svenske magasinet Tennisportalen omtalte Ruud rivalen som «en idiot på banen» tidligere denne uka.

Ferser mot Ruud

Angrepene fra Ruud har Kyrgios fått med seg. Det får tennisprofilen fra Australia til å tilte.

Nå går han til et kraftig verbalt angrep på Twitter og henvender seg direkte til Norges beste tennisspiller, hvor han skriver:

RUUD: Casper Ruud fikk det tøft i møtet med tennislegenden Roger Federer. Til Dagbladet forteller 20-åringen hvordan han opplevde storkampen. Video: Fredrik Filtvedt Vis mer

- Hei, Casper Ruud. Neste gang du har noe å si, ville jeg satt pris på om du sa det ansikt til ansikt. Jeg er sikker på du ikke ville vært så stor i kjeften etter det. Inntil da vil jeg heller se maling tørke enn å se deg spille tennis, skriver Kyrgios til Ruud i et Twitter-innlegg med adresse til den norske tennisstjerna.

- Når det er sagt: Jeg forstår at du må nevne navnet mitt, for folk vet ikke at du spiller tennis. Lykke til i Milano, mester, fortsetter Kyrgios syrlig.

Casper Ruud har ikke besvart Dagbladets henvendelser torsdag morgen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media