Kvinnelandslaget vil ha bedre landslagsavtale

Raser mot det svenske kvinnelandslaget: - Respektløst

Det svenske kvinnelandslaget har bestemt seg for å boikotte fotballgallaen som neste mandag.

Boikott: Caroline Seger og resten av det svenske kvinnelandslaget har bestemt seg for å boikotte den svenske fotballgallaen neste mandag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Boikott: Caroline Seger og resten av det svenske kvinnelandslaget har bestemt seg for å boikotte den svenske fotballgallaen neste mandag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Dette har skapt reaksjoner i det svenske fotballmiljøet, ifølge Expressen.

Ugunstig tidspunkt

Boikotten av fotballgallaen kommer som følge av at de svenske damene krever bedre avtaler på landslaget. De svenske spillerne har vært i forhandlinger om bedre vilkår, men partene har ennå ikke kommet til enighet. Derfor har de nå varslet en boikott.

Sveriges landslagssjef for herrene, Lars Richt, er kritisk til tidspunktet for denne kunngjøringen.

Til Expressen sier han at det er respektløst av det svenske damelandslaget å komme ut med en slik kunngjøring dagen før herrene skal spille en viktig kvalifiseringskamp mot Italia.

Sverige har en 1-0 ledelse å gå på før de møter Italia på San Siro mandag kveld.

Landslagstreneren får støtte av fotballforbundets generalsekretær, Håkan Sjöstrand.

- Jeg er enig med Richt. Kampen mot Italia i morgen er utrolig viktig for svensk fotball, og timingen for å offentliggjøre boikotten kom på et feil tidspunkt.

Sjöstrand sier derimot at han forstår kvinnelagets frustrasjon.

- Kvinnelandslaget er viktig for det svenske fotballforbundets virksomhet, og forskjellene må justeres, men forhandlingene er ikke ferdigforhandlet ennå. Derfor er det overraskende at kvinnelandslaget varsler en boikott nå.

Skandinavisk-debatt om lønn

Debatten rundt lønninger og kvinnelandslag i Skandinavia har rullet i høst etter at det i Norge ble innført like økonomiske betingelser for herrene og damene som skal gjelde fra 2018.

Ikke lenge etterpå oppsto det en konflikt mellom det danske kvinnelandslaget og eget forbund, da det ble uenighet om hvordan spillerne skulle lønnes når de representerer landslaget. Dette førte til at spillerne ikke møtte til trening og landskampen mot Sverige ble avlyst.

Nå er det altså de svenske landslagsspillernes tur til å ta et oppgjør mot eget forbund.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer