BANENS BESTE: To representanter fra innebandyforbundet og to lokale dansere var med og hylle banens beste spillere. Foto: Screengrab med tillatelse fra TV 2
BANENS BESTE: To representanter fra innebandyforbundet og to lokale dansere var med og hylle banens beste spillere. Foto: Screengrab med tillatelse fra TV 2 Vis mer

Raser mot dette VM-bildet:
- Jeg ble faktisk sjokkert

Bilde fra åpningskampen fikk svensk utøver til å se rødt. Nå har det internasjonale innebandyforbundet tatt grep. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): VM i innebandy er i gang i Latvia. Norge har åpnet mesterskapet med tap mot Tsjekkia og Sverige.

To av de fire lagene i gruppa går direkte til kvartfinale, de to siste må inn i et mellomspill.

Norge møter vertsnasjon Latvia i kveld - og blir gruppetreer hvis de vinner eller spiller uavgjort. Det vil gi en litt enklere vei inn til en eventuell kvartfinale.

Til pynt

Sverige har fått en bedre start på VM, men etter åpningskampen mot Latvia var det noe helt annet enn prestasjonen på banen som stjal oppmerksomheten.

Da de to lagenes beste spillere skulle hylles i en seremoni på midtsirkelen etter kampslutt - kom to kvinner med miniskjørt, singlet og lårhøye sokker sammen med representanter fra arrangøren ut på banen.

Det fikk den svenske landslagskeeperen Erica Johansson til å reagere.

- Hvorfor? skrev hun på Twitter.

Til Expressen forteller hun:

- Jeg så at det kom to kvinner i korte skjørt inn for å dele ut prisen. Da reagerte jeg umiddelbart, jeg var ganske sjokkert, faktisk. Dette går ikke, tenkte jeg. Det er 2016, og jeg trodde vi hadde kommet lenger enn det her. Jeg forstår ikke hva slags hensikt de to jentene har. Hvis dette er å fremme sporten, så gjør de noe galt, sier hun til Expressen.

Tatt grep

Da Norge tapte mot Sverige i går, var de lettkledde jentene borte. Det viser bilder Dagbladet har fått lov til å bruke av TV 2, som har rettigheter til mesterskapet og har omtalt saken.

BYTTET UT: De lokale danserne var byttet ut da Sverige møtte Norge i går. Foto: Screengrab med tillatelse fra TV 2
BYTTET UT: De lokale danserne var byttet ut da Sverige møtte Norge i går. Foto: Screengrab med tillatelse fra TV 2 Vis mer

John Liljelund, generalsekretær i det internasjonale innebandyforbundet (IFF), opplyser at de gikk inn og satte en stopper:

- Spørsmål om danserne og klærne burde egentlig ha blitt rettet til den lokale organisasjonskomiteen, ikke til innebandyforbundet. De er ikke en del av den offisielle konkurransen. Det er den lokale organisasjonskomiteen som har bestemt hvem som skal delta og hva de skal framføre. Så har dansegruppa, som har opptrådt flere steder i Latvia, selv bestemt hvilke klær de bruker, sier Liljelund til Dagbladet.

 REAGERER: Erica Johanson, her fra perioden hun spilte for Huddinge. Foto: Huddinge IK Innebandy 
 REAGERER: Erica Johanson, her fra perioden hun spilte for Huddinge. Foto: Huddinge IK Innebandy  Vis mer

Men selv om IFF ikke var med å bestemme i utgangspunktet, har de nå tatt grep:

- Etter åpningsdagen instruerte vi den lokale organisasjonskomiteen om å ikke bruke danserne mer - dette fordi er en den av den offisielle konkurransen. Vi fikk noen klager, og reagerte på det. Vi beklager at noen ble fornærmet / reagerte på. Men siden dette er en kultur og tradisjon knyttet til spørsmålet, har det vært ulike reaksjoner i forskjellige land. Og det forstår vi.

SPORT PÅ TV

VM i innebandy:

Norge - Latvia 18:20 på TV 2 Sumo

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer