Raser mot dopingtatt OL-vinner

- Hun stjal øyeblikket fra meg.

FORBANNA: Nadzeja Ostaptsjuk (i midten) vant OL-gull i kule, men ble dagen etter OL i London tatt for dopingbruk Nå raser Valerie Adams som ble nummer to. Bronsen (nå sølv) gikk til Evgeniia Kolodko. Foto: REUTERS/Eddie Keogh
FORBANNA: Nadzeja Ostaptsjuk (i midten) vant OL-gull i kule, men ble dagen etter OL i London tatt for dopingbruk Nå raser Valerie Adams som ble nummer to. Bronsen (nå sølv) gikk til Evgeniia Kolodko. Foto: REUTERS/Eddie Keogh Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
ol-logo

OL Tokyo

2020

(Dagbladet): Hviterussiske Nadzeja Ostaptsjuk ble tatt for dopingbruk mandag etter at hun tok et suverent OL-gull i kule

I overlegen stil vant hun med et kast på 21,36 meter - hele 66 centimeter foran favoritten Valerie Adams fra New Zealand.

Nå går Adams til kraftig angrep mot den dopingtatte rivalen.

- Hun fikk all æren foren 80 000 tilskuere på stadion og sannheten er at det egentlig var jeg som skulle stått der, sier Adams ifølge nyhetsbyrået AFP.

- Jeg er likevel stolt for det jeg gjorde, men hun stjal øyeblikket fra meg, sier Adams.

Anabole sterodier Ostaptsjuk ble urintestet både dagen før og etter seieren kulefinalen, og begge prøver viste spor av det anabole androgene steroidet metenolon.

Hun var den første medaljevinneren i årets OL som ble tatt i doping, men den 12. utøveren totalt. Ostapsjuk ble også verdensmester tilbake i 2005, men har siden levd et kuleliv i skyggen av Adams, som har vunnet tre VM-gull på rad og var tittelforsvarer fra Beijing.

Angriper Adams Dopingavsløringen kom under et døgn etter at lekene i London var avsluttet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer