Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Raser mot dopingtatt OL-vinner

- Hun stjal øyeblikket fra meg.

FORBANNA: Nadzeja Ostaptsjuk (i midten) vant OL-gull i kule, men ble dagen etter OL i London tatt for dopingbruk Nå raser Valerie Adams som ble nummer to. Bronsen (nå sølv) gikk til Evgeniia Kolodko. Foto: REUTERS/Eddie Keogh
FORBANNA: Nadzeja Ostaptsjuk (i midten) vant OL-gull i kule, men ble dagen etter OL i London tatt for dopingbruk Nå raser Valerie Adams som ble nummer to. Bronsen (nå sølv) gikk til Evgeniia Kolodko. Foto: REUTERS/Eddie Keogh Vis mer

(Dagbladet): Hviterussiske Nadzeja Ostaptsjuk ble tatt for dopingbruk mandag etter at hun tok et suverent OL-gull i kule

I overlegen stil vant hun med et kast på 21,36 meter - hele 66 centimeter foran favoritten Valerie Adams fra New Zealand.

Nå går Adams til kraftig angrep mot den dopingtatte rivalen.

- Hun fikk all æren foren 80 000 tilskuere på stadion og sannheten er at det egentlig var jeg som skulle stått der, sier Adams ifølge nyhetsbyrået AFP.

- Jeg er likevel stolt for det jeg gjorde, men hun stjal øyeblikket fra meg, sier Adams.

Anabole sterodier
Ostaptsjuk ble urintestet både dagen før og etter seieren kulefinalen, og begge prøver viste spor av det anabole androgene steroidet metenolon.

Hun var den første medaljevinneren i årets OL som ble tatt i doping, men den 12. utøveren totalt.

Ostapsjuk ble også verdensmester tilbake i 2005, men har siden levd et kuleliv i skyggen av Adams, som har vunnet tre VM-gull på rad og var tittelforsvarer fra Beijing.

Angriper Adams
Dopingavsløringen kom under et døgn etter at lekene i London var avsluttet.

Ifølge The New Zealand Herald går den hviterussiske Ostaptsjuk til motangrep mot Adams, og anklager henne for dopingbruk.

- Hun stilte ikke en gang til start før lekene på grunn av en gammel utestengelse. Jeg blir svertet, mens andre går fri, sier Ostaptsjuk.

MOTANGREP: Nadzeja Ostaptsjuk går til motangrep mot Adams og hevder hun er dopet. Foto: AP Photo/Matt Slocum
MOTANGREP: Nadzeja Ostaptsjuk går til motangrep mot Adams og hevder hun er dopet. Foto: AP Photo/Matt Slocum Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media