Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sleggekaster Eivind Henriksen:

Raser mot doptatt sølvvinner

Irritert over at franskmannen Quentin Bigot tar sølv. - Jeg vil bare slå ham, sier Henriksen.

SJETTEPLASS: Eivind Henriksen endte på sjetteplass i årets VM. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
SJETTEPLASS: Eivind Henriksen endte på sjetteplass i årets VM. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix Vis mer

OSLO/DOHA: Eivind Henriksen (29) er frustrert over sjetteplassen i årets VM. Sleggekasteren oppnådde 77,38 meter i sitt lengste kast, og ble slått av en 18-åring med én centimeter.

- Det er ganske kjipt å bli slått av en 18-åring med én centimeter. Så blir medaljer gitt til lengder jeg tok for noen uker siden, og jeg taper mot en som er tatt i doping. Det er kjipt når jeg har vært så nærme, sier Henriksen til NRK.

Dopingtatt

Eivind Henriksen referer til franskmannen Quentin Bigot som tok sølv. Han kastet slegga 78,19 meter.

Han utdyper:

- Jeg irriterer meg over at jeg ikke klarer å slå en som er tatt for doping. Litt irritert for at han er med også. Men det kan jeg ikke gjøre noe med, eneste jeg kan gjøre er å slå ham, sier Henriksen til Dagbladet.

Det var i 2014 at Bigot ble tatt for doping. Franskmannen ble utestengt i to år som følge av bruk av anabole steroider. Sleggekasteren fra Bjørndal legger lite mellom linjene når han forteller om sølvvinneren.

- Har du noe kontakt med ham?

- Nei, vi er mest på hils. Det er litt ufrivillig fra min side. Jeg har ikke noe interesse av å snakke med ham, men må nesten ta han i hånda når han hilser. Har heller ingen interesse av å ta opp temaet med ham, jeg vil bare slå ham. Tar det neste gang, sier Henriksen.

Artikkelen fortsetter etter videoen.

REAGERER: Karoline Bjerkeli Grøvdal fikk det tungt i førsøket på 5000 meteren i Doha. Etter løpet valgte hun å gi konkurrenten Maureen Koster en tydelig beskjed. Video: Kristoffer Løkås/NRK Vis mer

Nærme

Henriksen tok personlig rekord på 78,25 meter i Tyskland i juni. Det betyr at nordmannen hadde nivået inn til å ta VM-sølv, i det minste.

En rotete start var årsaken til at han ikke kom seg lenger opp på lista.

Nordmannen kastet 76,03 meter på første forsøk. Andre forsøk gikk i nettet, før han igjen økte til 77,38 i tredje forsøk. Fjerde forsøk gikk også i nettet.

Henriksen klarte ikke å øke fra tredjekastet, som til slutt ble hans endelige lengde.

- Timingen var ikke helt bra i starten. Det var litt rot der og da ble jeg forbanna, rett og slett, sier Henriksen.

TV-bildene viste en frustrert nordmann etter fjerde kast.

- Det var det kastet jeg hadde mest troa på, faktisk. Det var synd det gikk i nettet, fortsetter han.

Nivået inne

I forkant av finalen fortalte Henriksen at målet var å ta ny personlig rekord.

- Det er litt surt at det er så kort opp til pallen. Målet var ny pers, men det klarte jeg ikke. Det ble likevel sjetteplass, så jeg må være fornøyd med det, sier han.

Likevel skulle han ønske at han endte litt høyere på lista.

- Jeg har vært der i hele år, skulle gjerne tatt steget opp, men det gjorde jeg ikke nå. Likevel blir jeg motivert. Fajdek, som vant, gjorde så vidt over 80, det er ikke så langt opp dit. Det er ikke så lenge før jeg er helt der oppe. Jeg skal opp på pallen, så det er bare å jobbe videre, avslutter han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media