Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Raser mot egen klubb

Benjamin Tiedemann Hansen er blant spillerne i Haugesund som er permittert etter utbruddet av coronaviruset. Nå langer han ut mot klubben sin.

PERMITTERT: Den danske Haugesund-spilleren Benjamin Tiedemann Hansen er forbanna på egen klubb. Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix
PERMITTERT: Den danske Haugesund-spilleren Benjamin Tiedemann Hansen er forbanna på egen klubb. Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix Vis mer

Den siste tida har flere norske klubber sett seg nødt til å ta grep økonomisk som følge av coronakrisa. Ansatte fra de aller fleste klubbene har blitt permittert, og i enkelte klubber har også spillere blitt det samme.

Eliteserien har dessuten blitt utsatt etter virusutbruddet, og det fører til store problemer for klubbene. Blant annet Strømsgodset var tidlig ute med å permittere ansatte. Det samme gjelder nå også klubber som Rosenborg.

- Føler seg verdiløs

Det er tilfellet også i Haugesund, der store deler av spillerstallen står uten jobb om dagen. Nå sier danske Benjamin Tiedemann Hansen at det ikke gjelder hele spillerstallen. Det har fått han til å rase mot egen klubb.

- Jeg er veldig bevisst på at det er mange andre bransjer som står i en drittsituasjon, og jeg er ikke opphøyet på noen måte, men man føler seg verdiløs. Klubben har sagt noe til meg, men så permitterer de meg likevel. Det strider mot meldingene jeg har fått. Man føler seg i stor grad bortvalgt, sier han til bold.dk.

Dette betyr at Hansen og mange andre spillere får lønn i 20 dager, og deretter må gå på dagpenger. Etter to uker kan han si opp kontrakten sin med klubben, dersom han ønsker det.

Dansken mener ikke situasjonen er håndtert godt nok.

- Jeg synes det er en rar måte å dele opp troppen på. Enten permitterer man hele troppen eller så permitterer man ingen, sier han.

Fem spillere slipper

Til VG sa daglig leder John Harald Log at det er fem spillere som ikke er permittert, uten å oppgi navn.

Hansen opplyser også om at han og sin kjære venter barn i mai, så det er ikke et gunstig tidspunkt å bli permittert. Han forteller at begrunnelsen fra FKH er at de risikerer konkurs dersom ikke folk permitteres.

Det argumentet holder likevel ikke for Tidemann Hansen.

- Jeg og de andre har vært sinnssykt viktige for klubben, og de har fortalt oss at de ser en framtid med oss - men det er åpenbart ikke nok, sier han.

Det var VG som var først ute med saken, og daglig leder i FKH ville ikke kommentere saken overfor avisa.

Hele Norges coronakart