Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Raser mot feilaktig Northug-artikkel

Skistjernens klær under eget navn vil bli skapt i samarbeid med Swix og Skiforbundet.

NYE KLÆR? Petter Northug har planer om å lansere klær i sitt navn. Men forsikrer at han vil holde seg langt unna produkter som konkurrerer med landslagets utstyrsleverandør. Foto:  Rasmus Skaug / Dagbladet
NYE KLÆR? Petter Northug har planer om å lansere klær i sitt navn. Men forsikrer at han vil holde seg langt unna produkter som konkurrerer med landslagets utstyrsleverandør. Foto: Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): I Finansavisen i går ble Petter Northugs eventuelle satsing på treningstøy framstilt som at han var klar til å gå sin egen sponsor i næringa. Swix er utstyrsrsleverandør til landslaget, og er i tillegg personlig sponsor for Petter Northug.

Artikkelen vakte betydelig oppmerksomhet både i Swix og ikke minst i Skiforbundet.

Skulle Petter gått i konkurranse med Swix, hadde det vært et klart brudd på fireårs-kontrakten han nettopp har signert med forbundet.

- Artikkelen i Finansavisen er fullstendig feil. Bare tull, sier Petters manager Lars Gilleberg til Dagbladet.

Godt samarbeid
Han var fortvilet over innholdet i artikkelen i går, og fikk en lang arbeidsdag med å helle olje på vannet.

- Det har blitt noen telefoner i dag. Men både Swix og forbundet har etter min oppfatning en klar forståelse av at her er Petters engasjement fullstendig feil framstilt.

- Petter er fullstendig lojal til alle sine avtaler. Det gjelder selvsagt også Swix. Han har aldri hatt ambisjonjer om å gå i konkurranse med sin egen avtalepartner. Selvsagt har han ikke det, sier Gilleberg.

- Vi har hatt et godt samarbeid med Swix lenge, og ønsker å ha det også i fortsettelen. Det tror jeg vi får til, selv om denne feilaktige artikkelen var veldig uheldig.

- Skal det lanserer noen klær under Petters navn, vil det selvsagt skje i samråd med både Swix og Skiforbundet, sier Gilleberg.

Lojal partner
Og det har verken Norges Skiforbund eller Swix noen som helst problemer med.

- Vi er klar over at artikkelen gir et misvisende inntrykk. For oss er dette en ikke-sak. Petter er veldig lojal mot de avtalene han til enhver tid har både privat og gjennom forbundet, sier sponsorsjef Bernt Halvard Olderskog til Dagbladet.

Også Swix-ledelsen har forståelse for at artikkelen i Finansavisen er trykket uten Northugs viten og at den ikke gjenspeiler virkeligheten.

Bokser-shorts
Hva er så virkeligheten?

I desember i fjor ble selskapet Petter Northug Active Wear dannet. Petter har selv ikke bidratt med kapital, og er ikke aktiv i driften. Han har dessuten vetorett på produkter som skal bære hans navn.

Og produkter som kolliderer med Swix-produktene er det ikke aktuelt å gå inn på.

- Det har vi vært klare på hele veien, sier Gilleberg.

- Jeg vet det nå jobbes med bokser-shorts og kompresjonstøy. Dette er produkter som ikke dekkes gjennom Swix-avtalen.

- Vil det blir lansert Petter Northug-boksere snart?

- Det vet jeg ikke. Men jeg vet at Petter er utrolig nøye på at eventuelle plagg med hans navn skal være topp kvalitet. Det er ikke slik at den første filla han får i fanget blir sendt ut i butikken. 

Eller som Petter sier selv:

- Skal plagget ha mitt navn, må det være så bra at jeg velger å bruke det selv.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media