Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Raser mot Hansvoll

En umotivert Thomas Hansvoll stiller ikke i kampen neste helg som kunne gitt ham VM-oppgjør. Nå vurderer promotor Steffen Tangstad å bryte samarbeidet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Søndag ga Hansvoll den endelige beskjeden om at han ikke bokser 3. november i Lübeck. Der skulle han etter planen forsvare sin internasjonale tittel i World Boxing Association (WBA) i lett tungvekt. Nå blir det ikke noe av møtet med belgieren Herve Decloedt.

- Dette er en kamp jeg har vært negativ til hele tiden. Jeg har alltid slitt med motivasjonsproblemer, men har aldri lagt skjul på at jeg ikke var sugen på denne kampen. Det har ikke de andre hørt på, sier Thomas Hansvoll til NTB.

- Overvektig og sjuk

Promotor Steffen Tangstad og trener Harald Skog fikk beskjeden søndag. Hansvoll har slitt med feber den siste tiden og har drøyet med å gi et endelig svar.

- Thomas er overvektig og sjuk. Jeg er voldsomt skuffet. Kommunikasjonen har vært elendig, og det er sent å komme med svaret nå. Dette har kostet meg mange penger, sier Tangstad til NTB.

Promotoren vurderer nå å trekke seg fra samarbeidet.

- Gjør jeg det, skal jeg ha pengene mine tilbake, sier Tangstad.

Hadde Hansvoll bokset og vunnet kampen, ville veien vært åpen til kamp om VM-tittelen. Nå er alt i det blå for Hansvoll, som må forsvare tittelen han vant med seieren over Ole Klemetsen i sommer.

- Uansvarlig og barnslig

- Nå vet jeg ikke hva som skjer. Thomas har opptrådt uansvarlig og barnslig. Jeg vet ikke hva jeg kan gjøre for ham lenger, sier Tangstad.

Hansvoll selv håper partene kan skvære opp og bli ferdig med saken.

- Jeg tar på meg mye av skylden. Men kommunikasjonen har vært dårlig begge veier, sier Hansvoll.

- Jeg er ingen stjerne eller primadonna. Men jeg bokser ikke bare for å bokse. Grunnlaget til denne kampen hadde uansett vært for dårlig. Dessuten er det andre ting utenom boksing som interesserer meg. Enten vil jeg ha en storkamp, eller så gir jeg meg, sier Thomas Hansvoll.

(NTB)

KRANGLER: Tonen mellom Steffen Tangstad og Thomas Hansvoll er litt mer anstrengt i dag enn da dette bildet ble tatt.
Hele Norges coronakart