Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

VM i friidrett

Raser mot intim filming

- Var det en kvinne som utviklet et sånt kamera? Jeg tror ikke det, sier den tyske VM-sprinteren Gina Lückenkemper (22).

MISFORNØYD: Gina Lückenkemper er ikke fornøyd med filmingen i VM. Foto: NTB scanpix
MISFORNØYD: Gina Lückenkemper er ikke fornøyd med filmingen i VM. Foto: NTB scanpix Vis mer

De nye TV-kameraene i startblokka ble presentert som en nyvinning før friidretts-VM i Qatar. Men flere utøvere reagerer på at de blir filmet rett opp i skrittet mens de er på vei ned i startposisjon.

- Var det en kvinne som var med på å utvikle sånne kameraer? Jeg tror ikke det, sier den tyske sprinteren Gina Lückenkemper (22).

- Jeg synes det er veldig ubehagelig, sier hun, ifølge tyske medier, deriblant storavisa Bild.

REAGERER: Gina Lückenkemper reagerer kraftig over måten hun blir filmet på, går det fra av dagens oppslag i Bild. - Hva skal disse bildene overhodet tilføre? spør hun.
REAGERER: Gina Lückenkemper reagerer kraftig over måten hun blir filmet på, går det fra av dagens oppslag i Bild. - Hva skal disse bildene overhodet tilføre? spør hun. Vis mer

- Å gå ned i startblokka i trange klær - og filmes fra undersida - er ubehagelig. Jeg vet ikke om dere ville syntes det var kult å bli filmet fra den posisjonen.

Hun får støtte av lagvenninna Tatjana Pinto.

- Det går virkelig an å stille spørsmål ved hvorfor de har kameraer der!

Dagbladet har tidligere omtalt TV-kameraene. Et kamera peker i løpsretningen. Et annet peker rett opp i ansiktet, sånn at det er mulig å se uttrykket til løperne før de starter.

- Noen ganger hører du det lille kameraet i blokkene når det beveger seg, men du kan ikke se på det. Jeg syns det er en kul greie, men samtidig er det en litt skremmende greie, for det kikker rett opp i nesa di, sier britiske Zharnel Hughes til Dagbladet.

Den italienske VM-debutanten Filippo Tortu tar det hele med et smil:

- Faren min er også treneren min. Han visste ikke at jeg startet løpene mine med øynene igjen. Det så han på TV nå, og i går sa han at jeg var den eneste i hele verden som gjorde det. Hvorfor, hvorfor, hvorfor? spurte han meg, forteller Tortu. Og ler.

AUTORITET: Suksesstreneren Leif Olav Alnes vet hvordan han skal behandle sine utøvere. Reporter: Øyvind Godø. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

På bakgrunn av klagene fra det tyske forbundet har Det internasjonale friidrettsforbundet IAAF kommet fram til et kompromiss, skriver München-avisa TZ.

- Bare den endelig blokkposisjonen til utøverne skal vises, heter det.

- Og etter 24 timer skal bildene fjernes helt. Men ingen ser når bildene tas vekk fra serveren, så vi må bare stole på at det er sånn, sier Lückenkemper.

Tyskland endte på tredjeplass på 4 x 100 meter i går. For tyskerne løp Lisa Marie Kwayie, Tatjana Pinto, Gina Lückenkemper og Rebekka Haase.

Storbritannia vant foran Nederland.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling