Arne Sandstø

Raser mot Jerv: - Latterlig

Kort tid etter at jerv bekreftet at de hadde hentet Sonni Nattestad (27), trakk de seg fra avtalen. Den klubbløse spilleren reagerer.

KRITISERES: Jerv-trener Arne Sandstø. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
KRITISERES: Jerv-trener Arne Sandstø. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fotballbladet Josimar har tidligere skrevet om Sonni Nattestad og opplyste at han var innkalt som hovedvitne til ankesaken mot voldtektsanklagede Babacar Sarr. Saken skal ha blitt utsatt på ubestemt tid da midtstopperen ikke ønsket å møte i retten.

I en pressemelding skriver klubben at de burde hatt kjennskap til spillerens bakgrunn.

- Saken Nattestad var involvert i er ikke noe vi som klubb kan stå inne for eller assosieres med. FK Jerv vil beklage til alle berørte at vi ikke gjorde en god nok jobb i forkant av signeringen, står det i pressemeldingen fra klubben.

Store reaksjoner

Saken har skapt store reaksjoner i hele Fotball-Norge. Fotballekspert Joacim Jonsson mener det bare skulle mangle at klubben ikke signerte Nattestad.

- Det har kommet en fortjent kritikkstorm. De hadde ikke noe valg, så det er på sin plass at de legger seg flate. Researchen fra Jerv har vært altfor dårlig og kan omtales som elendig. Det er jo helt vilt, forteller Jonsson til Dagbladet.

Jerv-trener Arne Sandstø forstår krikken:

- I denne saken her har vi ikke hatt nok kunnskap om den usportslige delen og derfor fullfører vi ikke overgangen. Vi tar alt på største alvor og har tatt valget som vi tror er riktig. Vi er ydmyke og anerkjenner at vi ikke har hatt nok kunnskap om saken, forklarer han til Dagbladet.

Sandstø fortsetter:

- Det må vi bare forholde oss til og akseptere. Vi har ikke gjort en god nok jobb her. Man får kritikk når man har gjort noe dårlig og det har vi fortjent nå. Klubben står sammen om alt vi gjør, sier han videre.

INGEN OVERGANG: Sonni Nattestad til venstre. Foto: Liselotte Sabroe/AP
INGEN OVERGANG: Sonni Nattestad til venstre. Foto: Liselotte Sabroe/AP Vis mer

Slår tilbake

Sonni Nattestads agent har ikke svart på Dagbladets henvendelser, men overfor VG reagerer hovedpersonen selv. På spørsmål på hvordan jhan syns Jerv har håndtert situasjonen, langer han ut:

- Det er det latterligste jeg har opplevd i mitt liv. Først sa de at de trakk seg ut av avtalen og sa at de ikke kjente til episoden. Alle i Norge kjente til den. Det er uheldig at det høres ut som om jeg har gjort noe, men jeg har ikke gjort noe – utover å være vitne. De påstår at de ikke har gjort researchen, men det er totalt ... De har ikke håndtert dette bra.

Nattestad hevder også at det var han som valgte å trekke seg fra avtalen.

Forferdelig

Leder i Jervs supporterklubb, Håkon Stensvand forteller til Dagbladet at det er forferdelig at året skal starte på denne måten.

- Jeg tror ikke klubben visste helt hva de la seg opp i, og da de forsto omfanget snudde de heldigvis på avgjørelsen. Det hadde blitt en byrde å ha denne spilleren i laget og man ser reaksjonene renner inn, sier Svaberget-sjef Håkon Stensvand.

Stensvand forteller at supporterklubben ga beskjed til klubben da Nattestad først ble presentert.

- Vi fortalte at vi ikke kan assosieres med det her. Jeg føler det er riktig at klubben tar selvkritikk. Det er bare å legge seg flat og forsøke å gå videre, forteller han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer