Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

FA-cupen

Raser mot Klopp

Reagerer etter at Liverpool-manageren vil sende juniorlaget ut i omkampen mot Shrewsbury. - En skam, sier klubbeier. Også Liverpool-legenden Jamie Carragher stusser.

OPPGITT: Jürgen Klopp og Liverpool klarte bare 2-2 mot Shrewsbury i FA-cupen. Nå blir det omkamp. Foto: NTB scanpix
OPPGITT: Jürgen Klopp og Liverpool klarte bare 2-2 mot Shrewsbury i FA-cupen. Nå blir det omkamp. Foto: NTB scanpix Vis mer

MANCHESTER (Dagbladet): Liverpool har havnet i en interessant situasjon etter 2-2 mot Shrewsbury i FA-cupens fjerde runde søndag. Dette betyr omkamp, som er berammet til 4. februar, en dato der Liverpool-spillerne i utgangspunktet har vinterferie.

Dagbladet omtalte saken tidligere i dag.

Liverpool-manager Jürgen Klopp er klar på at verken førstelagsspillerne eller ham selv kommer til å møte opp til kampen. I stedet vil Liverpool bruke juniorspillerne og laget blir ledet av U23-trener Neil Critchley.

Dette får eieren av Accrington Stanley, en klubb i League One - samme divisjon som Shrewsbury - til å tenne på alle plugger.

- Han er en skam, skriver Andy Holt i en Twitter-tirade som får stor oppmerksomhet i England, også på Sky Sports.

- Jeg forstår ikke hvorfor toppklubbene og spillerne i Premier League reiser seg og står sammen med klubber og spillere lenger ned i pyramiden. Dette er egoisme av verste sort.

Klubbeieren fortsetter:

- Jeg ville dratt meg selv ut av senga for å spille omkamp. Fordi det er det rette å gjøre. Jeg ville gitt blaffen i hvor trøtt jeg var. Jeg ville gjort det riktige. Jeg ville gitt en bit tilbake framfor å være en grisk og egoistisk type.

Klubbeieren skriver videre at han mener Klopp og Liverpool ødelegger for ryktet sitt.

Selv viser Liverpool-manageren til et brev av april 2019. Før første gang er det innført vinterpause i Premier League, noe som har vært etterlyst lenge. Det er vanlig i de andre store ligaene. Vinterpausen er på 14 dager for alle klubbene.

I møtet med journalister etter Shrewsbury-kampen sa Klopp:

- Vi kommer ikke til å være der (på Anfield) og sender juniorlaget. Jeg vet at dette ikke er populært. Men i april 2019 fikk vi et brev fra Premier League-organisasjonen. De ba oss om å respektere vinterpausen og ikke organisere internasjonale vennskapskamper eller andre tellende kamper.

STORMET BANEN: Så stor var gleden i Shrewsbury da laget klarte 2-2 mot Liverpool. Foto: NTB scanpix
STORMET BANEN: Så stor var gleden i Shrewsbury da laget klarte 2-2 mot Liverpool. Foto: NTB scanpix Vis mer

Det ligger i kortene at Klopp vil statuere et eksempel. Han har lenge forbannet seg over at ulike forbund og organisasjoner ikke snakker sammen. Premier League og FA - som arrangerer FA-cupen - er to forskjellige organisasjoner.

Premier League har innført vinterpause for å ivareta spillerne fysisk og mentalt.

- Vi respekterer dette. Jeg sa til spillerne allerede for to uker siden at vi skal ha en vinterpause. Spillerne har familier og planlegger å dra av gårde, fortalte Klopp i søndagens møte med journalistene på Shrewsburys hjemmebane, Montgomery Waters Meadow.

Avgjørelsen skaper debatt i England. Mange mener bossen er i sin fulle rett til å gjøre som han gjør. Liverpool-legenden Jamie Carragher skriver følgende på Twitter:

- Det er riktig å la seniorspillerne ha vinterpause. Du kan ikke innføre dette, for deretter å arrangere omkamper i pausen. Det gjelder for alle klubber.

Carragher er imidlertid kritisk til at Klopp selv ikke skal være på Anfield i omkampen:

- Klopp bør lede laget. Hans unge spillere vil bli henrykt. Bildet av ham med en øl på Ibiza vil havne på alle førstesidene.

Klopp har støtte fra Liverpool-eierne.

I en uttalelse fra FA heter det:

- Før sesongen 2019/2020 aksepterte alle klubbene at omkampene i FA-cupens fjerde runde - om nødvendig - skulle finne sted i løpet av den første uka i spillepausen. Dette vil bare påvirke et lite antall klubber. Dette fordi Premier League-kampene i pausen er delt opp

Shrewsbury-kaptein Dave Edwards sier det er to sider av saken når Liverpool ikke stiller med toppet mannskap.

- Det er litt skuffende. Fansen vil se de beste spillerne i aksjon. Vi ønsker også å spille mot dem. På den annen side gir det oss en bedre mulighet til å vinne kampen, og komme inn i femte runde. Det ville vært utrolig for denne fotballklubben.

En omkamp betyr rundt fem millioner kroner ekstra i klubbkassa til Shrewsbury.

SYND: Tidligere Liverpool-spiller John Arne Riise forteller at han liker Ole Gunnar Solskjær veldig godt, og syntes derfor det er synd at han er blitt manager for Manchester United. Video: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer