Vicenza i Serie C:

Raser mot klubb som erstatter ballgutter med volleyballjenter

- Noen ganger tror du at du har sett det verste.

ERSTATTER BALLGUTTER: Den italienske fotballklubben Vicenza har engasjert et lokalt volleyballag for å erstatte ballgutter og balljenter. Stuntet møter kritikk. Foto: Assist / Facebook
ERSTATTER BALLGUTTER: Den italienske fotballklubben Vicenza har engasjert et lokalt volleyballag for å erstatte ballgutter og balljenter. Stuntet møter kritikk. Foto: Assist / Facebook Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den italienske fotballklubben Vicenza i Serie C skaper overskrifter. Ikke på grunn av prestasjonen på banen, men etter et kontroversielt ønske fra klubbeier Renzo Rosso.

Klubben vil nemlig bytte ut de tradisjonelle ballguttene og balljentene, som sitter rundt fotballbanen og fôrer spillerne med nye baller når lærkula er ute av spill.

EIER: Renzo Rosso. Foto: NTB Scanpix
EIER: Renzo Rosso. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Klubbeier Renzo Rosso ønsker å heller å bruke et lokalt volleyballag med kvinner.

Det skriver blant annet Blick og Kleine Zeitung.

Kritikk

Nå er det kraftige reaksjoner mot stuntet til Vicenza, der alle de kvinnelige volleyballspillerne er i tenåra og stiller i kort shorts. Flere mener påfunnet er sexistisk og kjønnsdiskriminerende. Volleyballspillerne går også med T-skjorter for å promotere klesmerket Diesel, der Rosso er på eiersiden.

Dette skaper sinne, blant annet hos Assist, en organisasjon for kvinnelige idrettsutøvere.

- Noen ganger tror du at du har sett det verste, men så blir det motbevist. Dette er seksualisering av mindreårige jente, skriver Assist.

- Dette er uansvarlig. Vi krever at Det italienske fotballforbundet kommer på banen, skriver organisasjonen.

Reddet klubben

Renzo Rosso (63) er en italiensk milliardær, entreprenør og spesielt kjent innen motebransjen. Forbes anslo i år at Rosso er den 10. rikeste personen i Italia. Det var tidligere i år at Rosso kjøpte opp fotballklubben Vicenza og reddet dem fra konkurs.

Og Rosso har allerede rukket å sette sitt preg på klubben. Da tilskuerne møtte opp til den nye sesongen var altså de klassiske ballguttene borte. I stedet er det kvinnelige volleyballspillere på plass.

Vicenza spiller sine hjemmekamper på Stadio Romeo Menti og har åpnet årets sesong med to uavgjort.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer