Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Raser mot klubben som har gitt drapsdømt keeper en ny sjanse

Fernandes de Souza har signert toårskontrakt med klubb i brasiliansk andredivisjon. Det får mange til å reagere. 

I RAMPELYSET: Bruno spilte for Flamengo og ble linket til AC Milan da han ble dømt for å ha bestilt drapet på sin ekskjæreste.  Nå får han mye oppmerkosmhet igjen i Brasil. Foto: AFP PHOTO / CRISTIANE MATTOS / NTB Scanpix
I RAMPELYSET: Bruno spilte for Flamengo og ble linket til AC Milan da han ble dømt for å ha bestilt drapet på sin ekskjæreste.  Nå får han mye oppmerkosmhet igjen i Brasil. Foto: AFP PHOTO / CRISTIANE MATTOS / NTB Scanpix Vis mer

(FourFourTwo): Fotballkeeperen Fernandes de Souza aka Bruno har funnet seg en ny klubb. Det skjer etter at han har vært sju år bak murene for å ha bestilt drapet på ekskjæresten Eliza Samudio. Bruno signerte nylig en troårskontrakt med den brasilianske andredivisjonsklubben Boa Esporte.

Annonseringen skapte ikke uventet sinne fra offerets familie, og saken har skapt en opphetet debatt i landet, skriver engelske The Guardian.

Klubben som valgte å signere Bruno har allerede fått merke folks vrede. Tre sponsorer sa opp avtalen med klubben i protest, og hackere tok over hjemmesiden for å få fram sitt syn på saken. Fans av klubben har også sagt at de ikke vil følge laget så lenge Bruno spiller for Boa Esporte.

- Innbyggerne i denne flotte byen støtter ikke at et monster som dette bor i nærheten av barna sine, skriver en som kaller seg Tati Coutinho ifølge Veja.com.

Globo skriver at flere supportere demonstrerte mot Bruno da Boa Esporte spilte kamp nylig. Keeperen selv så kampen fra tribunen sammen med sin nye kone. Underveis i kampen fikk han også støtte av deler av tilskuerne på stadion.

PROTESTER: En gruppe mennesker protesterer mot at Bruno har fått kontrakt med den brasilianske andredivisjonsklubben Boa Esporte. Foto: AFP PHOTO / CRISTIANE MATTOS / NTB Scanpix
PROTESTER: En gruppe mennesker protesterer mot at Bruno har fått kontrakt med den brasilianske andredivisjonsklubben Boa Esporte. Foto: AFP PHOTO / CRISTIANE MATTOS / NTB Scanpix Vis mer

Forsvarer seg selv

Men det er også noen fotballsupportere som applauderer hjemkomsten til en av landets mest populære spillere. Og klubbpresidenten til Boa Esporte har ingen planer om å forandre mening i saken.

- Dersom byen ikke liker det, flytter jeg klubben til en annen by. Bruno fortjener en ny sjanse, sier Rone Moraes da Costa ifølge The Guardian.

Bruno har også gitt sitt første store intervju siden han ble løslatt. Han forteller at han ikke er en «dårlig person».

IKKE ALLE REAGERER: Noen fans vil ha bilde sammen med Bruno Fernandes . Foto: AFP PHOTO / CRISTIANE MATTOS / NTB Scanpix
IKKE ALLE REAGERER: Noen fans vil ha bilde sammen med Bruno Fernandes . Foto: AFP PHOTO / CRISTIANE MATTOS / NTB Scanpix Vis mer

- Det som skjedde, det skjedde. Jeg gjorde en feil, en stor feil, men det skjer i livet. Jeg er ikke en dårlig person. Folk forsøkte å knuse drømmen min på grunn av en feil, men jeg ba Gud om tilgivelse, så jeg fortsetter karrièren min. Jeg begynner på nytt, sier Bruno ifølge avisa.

Matet til hundene

I 2010 ble Fernandes de Souza (32) imidlertid fengslet, for så å bli dømt til 22 års fengsel for drapet på ekskjæresten Eliza Samudio. For en snau måned siden ble han altså prøveløslatt etter at advokatene hans har jobbet fram en anke. Videoklipp viser at han feiret løslatelsen med sjampanje i gode venners lag.

Like etterpå ble det kjent at flere klubber var interessert i å signere den populære spilleren, som tidligere har spilt for Flamengo og Atletico Mineiro. Han var også spådd å få en stor karriere på det brasilianske landslaget.

I retten sa brasilianeren at en venn av ham betalte leiemordere for attentatet. Ifølge dommen ble Samudio kvalt før hun ble matet til Brunos rotweilere.

DREPT: Den brasilianske modellen Eliza Samudio ble drept og matet til hundene. Foto: AFP PHOTO/AGLOBO-MARCELO THEOBALD/NTB Scanpix
DREPT: Den brasilianske modellen Eliza Samudio ble drept og matet til hundene. Foto: AFP PHOTO/AGLOBO-MARCELO THEOBALD/NTB Scanpix Vis mer

Bruno nektet for at han utførte handlingene selv. Han innrømte likevel at han hadde kjent til, og akseptert, drapet på sin egen kjæreste.

Motivet for drapet var, ifølge dommen, at Samudio ble gravid og seinere fødte barnet. Bruno ønsket ikke noe barn, og ville heller ikke betale barnebidrag til eksen.

På denne tiden ble han også linket til den italienske storklubben AC Milan, og Samudios trusler om å gå rettens vei for å få økonomisk støtte, sto i veien for denne overgangen.

DØMT: Bruno ble opprinnelig dømt til 22års fengsel. Han er nå ute i åpåvente av anken. Foto: AFP PHOTO/Domingos Peixoto/Agência o Globo/NTB Scanpix
DØMT: Bruno ble opprinnelig dømt til 22års fengsel. Han er nå ute i åpåvente av anken. Foto: AFP PHOTO/Domingos Peixoto/Agência o Globo/NTB Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media