I EGEN KLASSE:  Jelena Isinbajeva.  Foto: NTB Scanpix
I EGEN KLASSE:  Jelena Isinbajeva.  Foto: NTB ScanpixVis mer

Raser mot lagvenninne:
- Hun har spyttet oss i ansiktet

Julia Stepanova brukte skjult mikrofon og kamera for å avsløre statlig russisk doping.  -Hun er ond, sier lagvenninna Jelena Isinbajeva.

(Dagbladet): Russlands friidrettsdronning Jelena Isinbajeva (34) hadde håpet å avslutte en lang og innholdsrik karriere med sin tredje gullmedalje i stavsprang i hennes siste olympiske leker.

Men etter at det ble endelig bekreftet at Russlands friidrettsutøvere er utestengt fra Rio-OL, kan hun glemme deltakelse.

Blant annet takket være den tidligere lagvenninna Julia Stepanova.

Sto fram

Stepanova ble doptatt i 2013. Året etter sto hun fram som dopingvarsler i dokumentaren «Top secret doping, how Russia make its winners». Der fikk seerne et innblikk i det statlig organiserte dopingarbeidet i Russland gjennom bruk av skjult kamera og mikrofoner.

Stepanova ble hyllet for valget, og fikk delta i årets EM på det internasjonale friidrettsforbundets nåde under et nøytralt flagg. Etter planen skulle hun få samme avtale under OL - men denne uka brast drømmen.

NØYTRALT FLAGG: For Julia Stepanova. Foto: NTB Scanpix 
NØYTRALT FLAGG: For Julia Stepanova. Foto: NTB Scanpix  Vis mer

Slakter venninna

Mange hadde sympati for Stepanova.

Lagvenninna Isinbajeva er ikke en av dem.

På en pressekonferanse i dag hadde hun kvesset slaktekniven og sa rett ut:

- Hun er ond. Hun har spyttet oss andre i ansiktet, sier hun til R-sports ifølge Aftonbladet.

Isinbajeva har ingen forståelse for dem som mener lagvenninna burde delta i Rio. Hun har tatt en 180 graders sving og ser for seg helt motsatt resultat:

- Først og fremst: Hun har ingenting i sporten å gjøre lenger og burde bli utestengt på livstid. Jeg forstår ikke hvordan hun, som har blitt utestengt for dopingbruk, kan bli framstilt som en superhelt.

Isinbajeva har ikke gitt opp OL-drømmen, selv om nesten alt håp er ute. Hun har tatt saken til Den europeiske menneskerettsdomstol i et siste forsøk på å sikre OL-gullet.

Det bekreftet treneren Jevgeni Trofimov til RU-sport i dag.