Raser mot Liverpool:
- Sjokkerende nivå

Alle de engelske lagene har trukket seg fra Super League. Pressemeldingen fra Liverpool vekker oppsikt.

I HARDT VÆR: Liverpool-eier John W. Henry hilser på Liverpool-fansen. Han får massiv kritikk for håndteringen rundt Super League. Foto: Paul Greenwood/BPI/REX/NTB
I HARDT VÆR: Liverpool-eier John W. Henry hilser på Liverpool-fansen. Han får massiv kritikk for håndteringen rundt Super League. Foto: Paul Greenwood/BPI/REX/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag kveld raste nærmest prosjekt «Super League» sammen i løpet av to timer.

Da støvet hadde lagt seg, hadde samtlige seks engelske klubber bestemt seg for å trekke seg ut av prosjektet, til stor glede for supporterne til de respektive lagene.

Én etter én krøp Chelsea, Manchester City, Manchester United, Liverpool, Tottenham og Arsenal til det berømte korset. Og det var sterk kontrast i tonen i pressemeldingene som ble sendt ut fra klubbene.

Der Arsenal la seg flate på egne hjemmesider, valgte Liverpool en litt mer nøktern variant.

- De siste dagene har klubben mottatt tilbakemeldinger fra forskjellige sentrale interessenter, både internt og eksternt, og vi vil takke dem for deres verdifulle bidrag, skriver Liverpool i sin korte pressemelding.

OPPRØR: Jordan Henderson var blant spillerne som fikk stoppet Super League-planene til de engelske klubbene. Video: Rødt Kort. Vis mer

- Sjokkerende

Det har vekket sterke reaksjoner blant fansen. Et raskt søk i sosiale medier viser at supporterne er sterkt kritiske til ordvalget.

- Jeg skrev vel at det var verdens dårligste statement. Det er et sjokkerende nivå. De fleste har en oppdragelse i bunn. Og når en vet en har bommet, gjort noe feil eller galt, så må du i det minste holde opp hånda og si unnskyld. Det har ikke Liverpool gjort, sier Tore Hansen, daglig leder i Liverpools norske supporterklubb, til Dagbladet.

- Det har kommet som et ekstra spark i siden til oss Liverpool-supportere. Det har blitt veldig godt lagt merke til. Hva skjer videre nå med FSG og eierskapet i LFC? Det blir heftig debattert i de neste dagene og ukene, sier han videre.

For ordens skyld så beklaget heller ikke Manchester United, Manchester City, Chelsea eller Tottenham i sine offisielle pressemeldinger. Sistnevnte uttrykte anger.

Etter rapportene å dømme så var det Chelsea og Manchester City som først fikk kalde føtter. Deretter falt de engelske dominobrikkene én etter én.

- Det var nesten uvirkelig, slik som de siste 48 timene, fra søndag rundt lunsjtid til kvelden i går. Det positive er at alle klubbene har trukket seg ut og det er skrinlagt, men det er mange spørsmålstegn som ligger igjen, sier Hansen og fortsetter:

- For oss Liverpool-supportere nå, og de neste dagene og ukene, er jo det store spørsmålet om eierne blir, om de kan bli, og om de har tillit og troverdighet til å bli, etter det som har skjedd. Bakteppet er at de for ett år siden satt på alt. De hadde virkelig levert varen. De hadde tatt Liverpool tilbake på toppen, og et lite år etterpå klarer de selv å ødelegge alt. Så det er jo der vi står nå. Det er vanskelig å se hvor det lander.

Kynisme

Det spørs om eierne til de engelske klubbene hadde ventet så mye motstand som de fikk, da fans og eksperter mobiliserte seg og ga klar og tydelig beskjed om at Super League ikke er ønsket.

Hansen peker på at Liverpool kunne solgt ut en fullsatt Anfield tre ganger på kampdag, og at eierne i FSG hadde regnet med at noen fans ville falle fra etter den kontroversielle nyheten, men at det ikke utgjorde noen forskjell for pengestrømmen.

- Jeg tror kynismen har vært så stor her. Det er da du skjønner at de ikke forstår hva de har gjort. De forstår ikke kulturen, historien, lokalsamfunnet og hva fotballen betyr for folk. Det er en fallitt for alle seks klubber. Det er ikke bare Liverpool som må ha nye eiere nå. Det er kanskje seks klubber i England som nå må jakte nytt eierskap, mener Hansen.

Halvparten av de opprinnelige 12 klubbene bak Super League er igjen. De skal revurdere endringer, heter det i en pressemelding.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer