REAGERER: Patrick Mortensen liker ikke at Malmö-spillerne kritiserer Sarpsborg stadion så lenge de ikke selv har strøkne forhold å tilby. Foto: Bildbyrån
REAGERER: Patrick Mortensen liker ikke at Malmö-spillerne kritiserer Sarpsborg stadion så lenge de ikke selv har strøkne forhold å tilby. Foto: BildbyrånVis mer

Malmö - Sarpsborg 1-1

Raser mot Malmös hån: - Ubegripelig

- De må se utover sin egen nesetipp, sier målscorer Patrick Mortensen.

  • Malmö - Sarpsborg 1-1

MALMÖ (Dagbladet): Håpet om avansement fra gruppa i Europa League lever i høyeste grad for Sarpsborg etter 1-1 mot Malmö i går kveld.

Patrick Mortensen sendte gjestene på Swedbank stadion i ledelsen etter 63 minutter. Marcus Antonsson utliknet til 1-1 fire minutter seinere, noe som også ble sluttresultatet.

Det var en hyggelig ramme rundt kampen, sør i Sverige. Like fornøyd var ikke Sarpsborgs målscorer Mortensen med underlaget på Swedbank stadion. Og dette overrasker ham: Da Malmö gjestet Sarpsborg stadion i oktober, slaktet flere av spillerne kunstgresset og stadion.

GRESSTUSTER: Gresset på Swedbank stadion var alt annet enn strøkent, ifølge Patrick Mortensen. Her er et eksempel. Foto: Bildbyårn
GRESSTUSTER: Gresset på Swedbank stadion var alt annet enn strøkent, ifølge Patrick Mortensen. Her er et eksempel. Foto: Bildbyårn Vis mer

- Ikke Europa League verdig, mente keeper Johan Dahlin.

Andre spillere fortalte at underlaget kanskje var bra for ti år siden.

- Bare 8000 tilskuere, en kunstgressbane som har gått ut på dato og lang avstand til publikum, skrev storavisa Expressen.

Til Dagbladet sier Mortensen:

- Jeg kan forstå at de klagde på kunstgressbanen. Men når de klager på vår bane, forventer du å komme hit og spille på en strøken bane. Det gjorde vi ikke. De har en dårlig bane som er veldig myk. Det er ubegripelig at de ikke kikker utover sin egen nesetipp før de begynner å klage på ditt og datt. Men det var fantastisk å lukke kjeften på dem.

Alt annet enn seier ble på forhånd betegnet som en fiasko for Malmö i går kveld. I stedet gikk Sarpsborg offensivt til verks foran 17 601 tilskuere.

TV 2-ekspert Solveig Gulbrandsen reagerte også på gressmatta. Tuster var sparket opp, og det så ikke spesielt strøkent ut.

- Spillet flyter ikke på samme måte med en slik gressmatte, sier Mortensen.

- Men vi har den spillestilen som vi har. Vi har lange baller, så for oss betydde det ikke så veldig mye.

Derimot gikk det ikke på skinner for Malmö. Etter hvert som feilpasningene meldte seg i andre omgang, begynte publikum å pipe. Da Mortensen sendte gjestene i ledelsen, ble det absolutt ikke noe bedre.

Den danske spissen scoret foran tribunen til hjemmefansen:

- Skjønt! Men jeg ville heller gjort det foran våre egne fans. Jeg må bare rose supporterne våre. Det var helt sinnssykt at det kom mellom 1000 og 1500 tilskuere fra Sarpsborg. Dette var på en hverdag. Folk skal på jobb i morgen.

JUBEL-ØYEBLIKK: Patrick Mortensen stuper inn 1-0 for Sarpsborg. Foto: Bildbyrån
JUBEL-ØYEBLIKK: Patrick Mortensen stuper inn 1-0 for Sarpsborg. Foto: Bildbyrån Vis mer

Genk leder gruppa og har sju poeng. På de neste plassene følger Sarpsborg og Malmö med fem. Besiktas ligger sist med fire poeng. Trener Geir Bakke tror nå at det er mulig med avansement i Europa League. De to beste lagene går videre.

Besiktas er motstander i neste kamp. Om dette oppgjøret sier Bakke:

- Vi kan regne med et kampbilde som i dag. Besiktas vil ha ballen mest. De vil prøve å bearbeide oss. Men det er også et lag som er sårbare hvis vi spiller på den måten som vi gjør i Europa.

- Jeg vet at det ikke ser pent ut, men det lever vi godt med. Og det skal Besiktas kjenne når de kommer til Sarpsborg i slutten av november. Da er det deilig temperatur og et kunstgress som ligger og venter, sier Bakke og smiler.

Mortensen påpeker:

- Jeg gir ham rett. Besiktas skal komme til en litt dårlig kunstgressbane og forhold de ikke er vant til. De kommer kanskje til å få et lite sjokk. Det kan tale til vår fordel.

Kampen spilles 29. november klokka 21.00.

FORNØYD: Sarpsborg-trener Geir Bakke feiret med fansen etter kampen. Foto: Bildbyrån
FORNØYD: Sarpsborg-trener Geir Bakke feiret med fansen etter kampen. Foto: Bildbyrån Vis mer

Alle resultatene i Europa League torsdag kveld. Tabellen i Sarpsborgs gruppe nederst:

Gruppe A: Leverkusen (Tyskland) – Zürich (Sveits) 1-0 (0-0), Ludogorets (Bulgaria) – AEK Larnaka (Kypros) 0-0.

Gruppe B: Rosenborg – Salzburg (Østerrike) 2-5 (0-4), Celtic (Skottland) – Leipzig (Tyskland) 2-1 (1-0).

Gruppe C: Bordeaux (Frankrike) – Zenit St. Petersburg (Russland) 1-1 (1-0), Slavia Praha (Tsjekkia) – FC København (Danmark) 0-0.

Gruppe D: Fenerbahçe (Tyrkia) – Anderlecht (Tyrkia) 2-0 (0-0), Dinamo Zagreb (Kroatia) – Sparta Trnava (Slovakia) 3-1 (2-0).

Gruppe E: Arsenal (England) – Sporting Lisboa (Portugal) 0-0, Vorskla Poltava (Ukraina) – Qarabag (Aserbajdsjan) 0-1 (0-1).

Gruppe F: Betis (Spania) – Milan (Italia) 1-1 (1-0), Olympiakos (Hellas) – Dudelange (Luxembourg) 5-1 (4-0).

Gruppe G: Rapid Wien (Østerrike) – Villarreal (Spania) 0-0, Spartak Moskva (Russland) – Rangers (Skottland) 4-3 (2-3).

Gruppe H: Apollon (Kypros) – Eintracht Frankfurt (Tyskland) 2-3 (0-1), Lazio (Italia) – Marseille (Frankrike) 2-1 (1-0).

Gruppe I: Malmö (Sverige) – Sarpsborg 1-1 (0-0), Genk (Belgia) – Besiktas (Tyrkia) 1-1 (0-1).

Gruppe J: Akhisarspor (Tyrkia) – Sevilla (Spania) 2-3 (0-2), Krasnodar (Russland) – Standard Liège (Belgia) 2-1 (0-1).

Gruppe K: Astana (Kasakhstan) – Jablonec (Tsjekkia) 2-1 (1-1), Dinamo Kiev (Ukraina) – Rennes (Frankrike) 3-1 (1-0).

Gruppe L: BATE Borisov (Hviterussland) – Chelsea (England) 0-1 (0-0), Vidi (Ungarn) – PAOK (Hellas) 1-0 (0-0).

Tabell
Genk42118-67
Sarpsborg41216-65
Malmö41214-45
Besiktas41126-84