Fotball-VM

Raser mot Messi

Internasjonale sportsjournalister hudfletter Messi og de argentinske spillerne etter en episode etter finalen søndag.

MESTEREN: Lionel Messi med det synlige beviset på at han ble VMs beste spiller. Litt senere kunne han heve VM-troféet for Argentina. Men det er noe som skjedde etter dette, argentinske og internasjonale journalister reagerer hardt på. Foto: NTB
MESTEREN: Lionel Messi med det synlige beviset på at han ble VMs beste spiller. Litt senere kunne han heve VM-troféet for Argentina. Men det er noe som skjedde etter dette, argentinske og internasjonale journalister reagerer hardt på. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Hele verden hyller Argentina og Messi etter den historiske finaleseieren over Frankrike på søndag.

Men en instans er svært irritert på Messi og hans lagkamerater etter noe som skjedde i kjølvannet av triumfen.

Bakgrunnen er denne:

Da de argentinske spillerne etter triumfen kom inn i den såkalte mixed zone, der journalister står og venter på intervjuer med spillerne, begynte de argentinske spillerne å synge en sang som skal ha fornærmet den internasjonale sportsjournaliststanden.

- «Horer»

«Støtt landslaget, støtt dem til døden fordi jeg elsker Argentina, fordi det er en følelse jeg bærer i hjertet mitt. Og jeg bryr meg ikke om hva de jævla journalistene sier!» sang spillerne blant annet.

Uttrykk som «horer» høres også i sangen.

AIPS, det internasjonale sportsjournalistforbundet, reagerer sterkt i et åpent brev.

- Lionel Messi er utvilsomt nummer én i fotball, kapteinen for det argentinske landslaget, som vant verdensmesterskapet. Men nettopp derfor bør han be om unnskyldning på vegne av laget for sangen han og lagkameratene hans fornærmet oss journalister med, skriver Gianni Merlo, president i AIPS.

- Bør være rollemodeller

Den italienske AIPS-toppen følger opp:

- Messi er kanskje en hyllet milliardær, men han må respektere de som også har bidratt, med entusiasme og null egeninteresse, til å skape myten hans. I tillegg til å være gode spillere bør de også være rollemodeller i livet, fordi de har blitt rike takket være alle, skriver Merlo.

AIPS-presidenten understreker at det var hyggelig å se Messi på banen sammen med familien, og at alle gledet seg med ham.

- Men hva vil publikum og familiemedlemmer til journalister, som har blitt beskrevet som «horer» («putos periodistas», som høres i sangen, betyr «journalisthorer», red.anm.), tenke? spør han.

Britiske Independent har video av opptrinnet her. Samme avis skriver at spillerne sang sangen første gang under Copa America i fjor.

Merlo viser også til at det også var ansatte i det argentinske forbundet som sang med.

- Dette er enda mer alvorlig. La oss håpe at noen av dem innser forseelsen og beklager.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer