Raser mot Michael Owen etter United-utspill

Ville bedt Liverpool-spillerne skade Marcus Rashford med vilje.

USPORTSLIG?: Fotballekspert Michael Owen sier at han ville bedt Liverpool-spillerne skade Michael Rashford, dersom han selv var Liverpool-sjef. Foto: NTB Scanpix
USPORTSLIG?: Fotballekspert Michael Owen sier at han ville bedt Liverpool-spillerne skade Michael Rashford, dersom han selv var Liverpool-sjef. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Manchester United og Liverpool spilte 0-0 i en ellers lite underholdene kamp i Premier League i ettermiddag.

SMERTER: Marcus Rashford fullførte kampen med smerter. Foto: NTB Scanpix
SMERTER: Marcus Rashford fullførte kampen med smerter. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det mest oppsiktsvekkende var alle skadene, der United måtte gjøre alle tre bytter i 1. omgang med skader på Jesse Lingard, Ander Herrera og Juan Mata.

Verre ble det også for United-spiss Marcus Rashford som gikk ned for telling tidlig i kampen, men måtte «pine» seg gjennom resten av matchen ettersom alle tilgjengelig bytter ble gjort.

Nå får den gamle fotballstjerna Michael Owen (39) massiv kritikk i sosiale medier etter en kommentar i pausa. Owen, med fortid i både Liverpool (1996-04) og United (09-12), sa følgende på direkten:

- Hvis jeg var Jürgen Klopp i garderoben i pausa, ville jeg umiddelbart bedt spillerne om å sparke en haltende Rashford i ankelen ved første anledning, sa Owen, vel vitende om at United ikke kunne gjøre flere bytter.

Dersom Owens ønske hadde gått i oppfyllelse, risikerte hjemmelaget å fullføre kampen med ti mann.

Mange reagerer

Utspillet til fotballeksperten har fått det til å koke i sosiale medier. En rekke Twitter-brukere raser mot utsagnet. Det hagler med kritikk:

- En skam.

- Kvalmt.

- Uverdig.

Flere stusser også på at Owen, som var forfulgt av skader gjennom karrieren, velger å ordlegge seg på en usportslig måte. Owen er ekspertkommentator for Optus Sport.

Uvanlig

United-manager Ole Gunnar Solskjær var brukbart fornøyd med fangsten på hjemmebane i kveld, men var skuffet over alle skadene. Han sa følgende om den spesielle situasjonen i dagens kamp.

- Jeg har aldri sett liknende med tre bytter i første omgang, sier Solskjær.

For Liverpool måtta Roberto Firmino ut før pause. Liverpool-manager Jürgen Klopp mener laget ble preget av en spesiell 1. omgang.

- Det var det verste tidspunktet å møte United. Vi begynte bra med høyt press og tempo, men så startet skadekrisa. Det kostet oss rytmen. Det var en fullstendig rar kamp. Rar fart. Den første omgangen var OK, men andre omgang var ikke like bra, sier Klopp på sin pressekonferanse.

- Vi forventer av oss selv å spille bedre fotball. VI kunne ha vunnet kampen om vi fortsatte spille slik vi startet, sier tyskeren, og legger til at han ikke kjenner til omfanget til Firminos skade, annet enn at det er en ankelskade.

Liverpool er nummer én i Premier League med 66 poeng. Ett poeng foran Manchester City. Manchester United er nummer fem med 52 poeng.

Engelsk eliteserie fotball søndag, 27. runde:

Arsenal – Southampton 2-0 (2-0)

Mål: 1-0 Alexandre Lacazette (6), 2-0 Henrikh Mkhitaryan (17).

Mohamed Elyounoussi spilte 25 minutter som innbytter for Southampton.

Manchester U. – Liverpool 0-0

74.519 tilskuere.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer