Ski-VM 2021

Raser mot Norge

Aleksandr Bolsjunov falt for eget grep da han stengte døra til VM-gull for Johannes Høsflot Klæbo. Men det er noen uenig i . Blant annet Vladimir Putin.

DRAMA: Dramatikk på oppløpet under femmila i ski-VM. Bilder fra NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DET var feil å diskvalifisere Johannes Høsflot Klæbo fra en 5-mil han sportslig sett vant. Men dramaet viser en sannhet vi må leve med:

  • Alle i langrennssporten elsker ikke Norge.

I hvert fall ikke russerne. Den store diskusjonen blant det russiske hjemmepublikummet etter sist VM, gikk på hvordan de utspekulerte norske skiløperne hadde stoppet heltene deres.

I natt skriver russiske medier om hvordan Norge røvet VM-gullet fra Aleksandr Bolsjunov, mens Vladimir Putin i et gratulasjonstelegram griper rett inn i denne opprivende sportsdiskusjonen:

- Putin bemerket at det var Aleksander Bolsjunov som var den virkelige helten, sier den russiske presidentens pressesekretær til det russiske nyhetsbyrået Tass om innholdet i gratulasjonen.

Det forteller at det offisielle Russland slutter opp om dette liksom-gullet denne ellers så råsterke russiske storløperen egentlig aldri var i nærheten av da Klæbo feide forbi.

Den seieren som FIS tok fra Johannes tilsynelatende uten tanke på hvem som egentlig var best.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer