OVERTIDSDRAMA: Den norske toppdommeren Svein Oddvar Moen fikk føle finnenes vrede, da Island avgjorde VM-kvalifiseringskampen mot Finnland på overtid av overtiden. Skjermdump: Eurosport Norge
OVERTIDSDRAMA: Den norske toppdommeren Svein Oddvar Moen fikk føle finnenes vrede, da Island avgjorde VM-kvalifiseringskampen mot Finnland på overtid av overtiden. Skjermdump: Eurosport NorgeVis mer

VM-kvalifisering:

Raser mot norsk dommer etter «skandalemål»: - Han dreit seg ut. Klossmajor

Norsk dommer i vanvittig overtidsdrama da EM-heltene til Island snudde kampen

(Dagbladet): Det så lenge tungt ut for de islandske EM-heltene i kampen mot Finland i torsdagens VM-kvalifiseringskamp i fotball. Finnene hadde lenge grepet på hjemmelaget, men i et vanvittig overtidsdrama snudde imidlertid islendingene kampen til 3-2-seier.

Brøndby-spiller Teemu Pukki og Panathinaikos-proffen Robin Lod scoret målene for finnene i det som lenge så ut til å bli en meget sterk borteseier.

DRAMA: Finland hadde lenge grepet på Island i torsdagens helnordiske VM-kvalifiseringskamp i fotball. På overtid snudde imidlertid islendingene kampen til 3-2-seier.
 Foto: AFP PHOTO / Haraldur Gudjonsson / NTB Scanpix
DRAMA: Finland hadde lenge grepet på Island i torsdagens helnordiske VM-kvalifiseringskamp i fotball. På overtid snudde imidlertid islendingene kampen til 3-2-seier. Foto: AFP PHOTO / Haraldur Gudjonsson / NTB Scanpix Vis mer

Kári Árnason scoret Islands første mål, og på overtid kom sluttspurten som snudde kampen. Først utlignet Augsburg-proffen Alfred Finnbogason, og seks minutter inn i tilleggstiden satte Ragnar Sigurdsson inn seiersmålet.

Rasende

Finnene raste etter målet, som kom på overtid av overtiden. Finnene mente ballen ikke hadde krysset mållinja på det første forsøket, og at deres keeper Lukas Hradecky hadde ballen i henda på returen som ble dyttet inn i mål. Det norske dommerteamet var imidlertid uenig.

Da kokte det fullstendig over for den finske kapteinen Niklas Moisander, som spurtet etter Moen og røsket ham i trøya. Moisander bøe belønnet med et gult kort.

- Dommeren dreit seg ut. Ballen var aldri i mål. Forhåpentlig gjør Uefa, eller Fifa, eller hvem faen som helst noe med det her, sier finnenes keeper Hradecky til YLE (gjengitt av Aftonbladet) og legger til:

- Vi kjemper i 90 minutter, men så ødelegger tre klossmajorer av noen dommere alt. Hvordan kan man dømme mål, om man ikke kan se at ballen er i mål? Jeg fatter ikke at dommerbeslutningene alltid går mot oss.

Den svenske avisa Aftonbladet omtaler målet som et skandalemål. TV-bildene tyder imidlertid på at Moen og det norske dommerteamet gjorde en god jobb.

Ikke helt ufortjent

Helt ufortjent var det heller ikke at overraskelseslaget fra sommerens EM-sluttspill fikk med seg poeng etter den voldsomme sluttspurten. Swansea-stjernen Gylfi Sigurdsson misset blant annet fra straffemerket i annen omgang.

Med de tre poengene har Island nå fire poeng etter to kamper i VM-kvalifiseringsgruppe I. Gruppeleder Kroatia, som ikke hadde noen problemer med å slå Kosovo 6-0 torsdag, har samme antall.

Finland står med sitt ene.