Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Raser mot norsk EM-dommer etter albue fra Liverpool-stjerne: - Det er mer som wrestling

Ekspertene mener Wales ble snytt for straffe.

TATT: De fleste eksperter var enig om at det skulle vært straffe da Martin Škrtel  felte Jonny Williams på denne måten. Foto:  Huw Evans/REX/Shutterstock/NTB scanpix
TATT: De fleste eksperter var enig om at det skulle vært straffe da Martin Škrtel  felte Jonny Williams på denne måten. Foto:  Huw Evans/REX/Shutterstock/NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Wales - Slovakia 2-1 (1-0).

Det var helnorsk dommerteam da Wales møter Slovakia i gruppespillet i EM i kveld.

Wales tok ledelsen etter et frispark av superstjerna Gareth Bale, men en situasjon i førsteomgang overskygget det meste av det andre som skjedde på banen.

- Wrestling-albue

I omgangens 34. minutt kom Wales' midtbanemann Jonny Williams seg inn i Slovakias 16-meter. Mens Crystal Palace-spilleren jaget ballen like ved kortlinja, ble han meid ned av Slovakia-kaptein og Liverpool-spiller Martin Škrtel.

- Škrtel framme med wrestling-albuene. Fjerdedommeren har øynene på ballen. Se på spilleren, takk! tvitrer BBC-ekspert Rio Ferdinand.

Dommerteamet består av Svein Oddvar Moen som hoveddommer, Kim Thomas Haglund og Frank Andås som assistentdommere og Ken Henry Johnsen og Svein-Erik Edvartsen som måldommere.

Det var Johnsen som var nærmest den nevnte situasjonen under kampen.

- I mitt neste liv vil jeg komme tilbake som ekstradommer. De gjør ikke noenting. Det er en jobb for gutta, sier tidligere Chelsea-spiller Damien Duff.

Tydelig

Også TV2s kommentatorteam Kasper Wikestad og Egil «Drillo» Olsen hadde sitt å si om avgjørelsen.

- Dommeren står bak dødlinja med disse peistennerne, men det er sjelden vi ser at de griper inn, sa Wikestad.

- Jeg er overrasket over at det ikke ble tatt affære og dømt straffespark på den. Den var såpass tydelig og han var såpass godt plassert. Jeg er klar over at vi sitter her og ser replays og at de ikke gjør ikke det, sa Drillo.

- Han står én meter fra, det gjør ikke vi heller, sa Wikestad.

Slovakia utliknet Wales' ledelse etter 61 minutter.

- Hvis dette resultatet står seg, vil våre norske dommere kommer under luper hos flere enn de som holder til i Akersgata, sa Wikestad.

Det gjorde det - kanskje heldigvis for de norske dommerne - ikke. Wales vant kampen 2-1 etter scoring av Robson-Kanu i det 81. minutt.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!