FILMEN OM OSCAR PISTORIUS: I traileren til filmen kan du se «Blade Runner» avfyre skudd. Video: Lifetime Vis mer

Blade Runner Killer:

Raser mot ny Pistorius-film: - Min mor ble helt forskrekket

Drapsofferets familie i harnisk over ny film om Oscar Pistorius som skjøt Reeva Steenkamp.

(Dagbladet): Friidrettsstjerna Oscar Pistorius (30) er dømt for drapet på kjæresten Reeva Steenkamp (29) som skjedde i 2013 - og tragedien er blitt en av de mest omtalte drapssakene i sportsverden de siste åra.

Nå lager Hollywood en film om hendelsen.

Men det får Steenkamps familie til å rase. De hevder nemlig de var uvitende om den kommende filmen.

Ifølge familien vil filmskaperne lage en film fra Reeva Steenkamp og mora Junes perspektiv - noe som familien ikke har gitt tillatelse til å gjøre. Nå er familien forbanna, forteller de i et eksklusivt intervju med Daily Mail.

- Min mor ble helt forskrekket. Da jeg fortalte henne om filmen sa hun bare: «Nå har du gjort meg opprørt», sier søsteren Simone.

DREPT: Oscar Pistorius skjøt og drepte kjæresten Reeva Steenkamp i 2013, men hevder han trodde han skjøt en tyv. Foto: AFP PHOTO / Waldo Sweigers
DREPT: Oscar Pistorius skjøt og drepte kjæresten Reeva Steenkamp i 2013, men hevder han trodde han skjøt en tyv. Foto: AFP PHOTO / Waldo Sweigers Vis mer

- Sjokk

Familien er heller ikke imponert over innholdet.

- Jeg fikk se et lite klipp i dag og folkene snakker jo ikke ordentlig sørafrikansk. De høres britiske eller amerikanske ut. Oscar er jo en boer, en ekte afrikaner, sier Simone videre.

Filmen får navnet «Blade Runner Killer» og har Andreas Damm og Toni Garrn i hovedrollene. Traileren er nylig blitt offentliggjort.

REAGERER: June og Barry Steenkamp. Foto: REUTERS/Masi Losi/Pool
REAGERER: June og Barry Steenkamp. Foto: REUTERS/Masi Losi/Pool Vis mer

Familien til Steenkamp reagerer nå på at de ikke visste at filmen ble laget. Barry (faren til Steenkamp) skal først ha fått kjennskap til filmen da han så bilder dukke opp på Facebbok.

- Dette er jo sensitivt og han fikk sjokk da han så klippet om datteras død. Foreldrene burde få beskjed om at en film var på vei, så de hadde muligheten til å forberede seg, sier familiens talskvinne Tania Koen.

Filmen har etter planen premiere i november i år.

- Å se denne trailer som viser døden til datteren deres og den forferdelige måten det skjedde på, har åpnet alle de gamle sårene for Barry og June, forklarer Koen til den britiske tabloidavisa.

Valentinsdrap

Oscar Pistorius ble i 2016 dømt til seks års fengsel for drapet på kjæresten Steenkamp.

Steenkamp ble skutt og drept gjennom en baderomsdør på valentinsdagen 13. februar 2013. Pistorius innrømmet at han skjøt, men har hele tiden hevdet at han trodde det var en innbruddstyv som befant seg på badet.

- Mrs Steenkamp ble ikke spurt om å delta, kommentere eller ta del i filmen på noen som helst måte. Alle påstander om at filmen er laget ut i fra Junes ståsted er falske, følger familiens advokat Tania Koen opp.

Pistorius var en av Sør-Afrikas aller største idrettsstjerner og drapssaken fikk enorm oppmerksomhet verden over.

En ny tv-dokumentar hevdet nylig å ha ny informasjon fra den skjebnesvangre natta. I Discoverys «Faking It: Tears of a Crime» gjør eksperter en vurdering av de dødelige kulene som tok livet av Steenkamp.

- Han skjøt mot magasin-hyllen. For meg virker det opplagt at han visste hva han gjorde, sier ballistikk-ekspert Chris Mangena i den nye dokumentaren, gjengitt av News.com.

I programmet vises kulene som drepte Steenkamp. Ammunisjonen er av typen «Black Talon» og kan oppfattes som brutale og gir stor skade.

- Prosjektilet spinner og skaper dermed større skade når det treffer. Det skaper et hull og med et større sår på innsiden, sier eksperten Mangena, som også er sitert i 9News og Daily Mail.

- Skadene vil være enorme, sier Mangena videre.

FUNNET SKYLDIG: Idrettsstjerna Oscar Pistorius ble funnet skyldig i uaktsomt drap på kjæresten Reeva Steenkamp. Video: NTB Scanpix Vis mer Vis mer Vis mer

Skrik og fall

Den nye dokumentaren kan vise til 600 bilder som ble tatt fra åstedet og Mangena skal ha funnet ut nøyaktig hvor Pistorius sto da han avfyrte skuddene.

Han skal ikke være i tvil om at Pistorius visste hva han gjorde.

Eksperten mener friidrettsstjerna umulig kan ha vært uvitende om at kjæresten var på badet.

- Hun (Steenkamp) sto bak døra, hun var ikke i en sittende stilling. Det første skuddet traff hoften, og hun falt ned. Trolig skrek hun da hun falt, sier Mangena.

Mangena argumenterer i dokumentaren for at Steenkamp falt ned over en magasin-hylle inne på baderommet. Dette skal også Pistorius ha skjønt fra den andre siden av døra.

Pistorius skal dermed ha endret vinkel på pistolen. Så kom tre nye skudd i retning magasin-hyllen. Mangena mener dermed at Pistorius må ha visst at det var kjæresten på den andre siden av døra - og ikke en innbruddstyv.

Tre skudd traff og drepte Steenkamp: ett i hodet, ett i armen og ett i hofta.

Berømt

30 år gamle Pistorius har amputert begge beina og vunnet seks gullmedaljer i sprint i Paralympics. Han fikk kallenavnet «Blade Runner» på grunn av skinnene han bruker i stedet for sine amputerte bein.

Han ble verdensberømt da han klarte å konkurrere på lik linje med verdensstjerner under London-OL i 2012. Etter pågripelsen i 2013 ble han tiltalt for overlagt drap, og deretter dømt for uaktsomt drap etter en sju måneder lang rettssak.