Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eliteserien

Raser mot RBK-Trondsen: - Løgn

Midtbanespilleren hevdet Stabæk-supporterne sang om faren hans. Selv avviser de dette. Pappa Svein Trondsen til Dagbladet: - De er ikke så glade i meg.

HISSET PÅ SEG NADDERUD: Anders Trondsen ble ikke tatt imot som en helt da han vendte tilbake til sin gamle hjemmebane, Nadderud. Foto: Bildbyrån
HISSET PÅ SEG NADDERUD: Anders Trondsen ble ikke tatt imot som en helt da han vendte tilbake til sin gamle hjemmebane, Nadderud. Foto: Bildbyrån Vis mer

Anders Trondsen (23) kom i fokus da han sørget for at Rosenborg vant 1-0 over Stabæk søndag. Etter scoringen i det 49. minutt løp midtbanespilleren mot Stabæk-supporterne på Nadderud og hysjet på dem.

- Det er ikke så farlig det de synger, men de synger litt om faren min. Jeg er glad i ham. Da må jeg forsvare ham, sa matchvinneren etterpå.

Uttalelsen får styreleder i Stabæk Support, Bjørnar Posse Sandboe, til å reagere:

- Det irriterer meg at han kommer med en røverhistorie om at vi disset faren hans. Det var ingen som sa noe før han scoret.

KONTROVERSIELT: Anders Trondsen løp bort til Stabæk-supporterne og hysjet på dem etter 1-0-scoringen. Foto: Bildbyrån
KONTROVERSIELT: Anders Trondsen løp bort til Stabæk-supporterne og hysjet på dem etter 1-0-scoringen. Foto: Bildbyrån Vis mer

Sandboe fortsetter:

- Trondsen fikk ikke noe imot seg før han scoret. Det var først etter hysjingen at noen reagerte. Hvis egoet blir ekstra stort, så hører du det du vil høre. Men der går grensa for meg: At han presenterer en løgn som grunn til å løpe bort til oss.

Tidligere Stabæk-spiller

Anders Trondsen spilte i Stabæk fra 2012 til 2014. Da han signerte, spyttet Stabæk-supporterne inn 200 000 kroner for å få avtalen i boks.

To år seinere ble det sagt at skilsmissen var bitter. Trener Bob Bradley ville bruke ham som back, mens Trondsen så på seg selv som midtbanespiller. I 2015 gikk han til Sarpsborg 08, før Rosenborg kom på banen i fjor.

- Det var vi som la grunnlaget for karrieren hans. Hvis du oppfører deg som en utakknemlig dritt, så får du høre det, påpeker Sandboe.

- Faren hans er ikke interessant oppi dette.

Faren er tidligere Lillehammer-spiller Svein Trondsen. Til Dagbladet sier han at han ikke var på kampen, men at han fikk med seg det som skjedde.

- Jeg vet ikke hva de sang. Men jeg vet at de ikke er så glade i meg. Tidligere har de sunget: «Hvor er pappa?» Det er riktig at Anders sa at han ikke ville spille back under Bradley. Men det var mange andre faktorer til at han dro. Mer enn det vil jeg ikke si.

- Bare morsomt

Anders Trondsen ville etter kampen ikke gå inn på hva som angivelig ble sunget om faren. Selv tar Svein Trondsen det hele med knusende ro:

- De prøvde å få Anders ut av balanse. Det synes jeg bare er morsomt. Sånt foregår på alle fotballbaner til enhver tid. Vi har bare gode minner fra Stabæk, bortsett fra med et par personer. Anders har fortsatt mange kompiser i klubben. Han er en morogutt og har ingen dårlige følelser for klubben.

Styrelederen i Stabæk Support, Bjørnar Posse Sandboe, har en litt annen versjon:

- Han har et stort ego. At han kom bort og hysjet, var ikke veldig overraskende. Hadde det vært Birger Meling eller Vegar Eggen Hedenstad (også tidligere Stabæk-spillere), ville det vært overraskende.

Han fortsetter:

- Så trekker han altså foreldrekortet. Det var det samme som Herman Stengel gjorde da Strømsgodset spilte mot Vålerenga. Men forskjellen nå er at vi ikke sang om faren.

- Krana ble åpnet

Ifølge Adresseavisen ropte Stabæk-supporterne følgende til Trondsen etter hysjingen: «Etter kampen skal du dø.»

- Det var etter hysjingen at krana ble åpnet. Det var mye misnøye. Og sikkert mye frustrasjon med at kampen ikke gikk Stabæks vei, sier Sandboe.

- Flere lag har klaget på ufine tilrop fra Stabæk-supporterne tidligere. Hva tenker du om dette?

- Det som er spesielt på Nadderud, er at supporterne står like bak benkene. Jeg har ingen tro på at Nadderud er noe verre enn andre steder. Men folk må gjerne mene at Nadderud er det verste stedet å komme til. Det er ikke noe stress.

Trondsen sier tilropene bare tente ham:

- Det gjorde meg ekstra trigga, så jeg må takke Stabæk-fansen for det. Det var moro.

Med tre poeng sørget Rosenborg å ha heng på Brann. Etter ni runder skiller det sju poeng mellom de to topplagene i Eliteserien.

Stabæk ligger som nummer tre fra bånn.

Eliteserien
Brann981016-225
Rosenborg953113-518
Haugesund952215-1117
Ranheim952217-1417
Vålerenga943215-1315
Molde942313-1114
Sarpsborg934213-1113
Odd941412-1213
Tromsø932415-1411
Kristiansund924311-1210
Lillestrøm931511-1410
Strømsgodset923414-139
Bodø/Glimt92348-129
Stabæk91449-167
Sandefjord912610-195
Start91177-204
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media