Raser mot reklame­stunt: - Smakløst!

Fotballstjerner i harnisk etter at Det tyske fotballforbundet (DFB) publiserte et «savnet»-bilde i sosiale medier.

RASERI: Det er denne Instagram-posten som skaper raseri. Datoen er nemlig den samme som da den sveitsiske landslagsspilleren Florijana Ismaili ble meldt savnet. Hun ble seinere funnet død. Foto: NTB Scanpix/Skjermdump
RASERI: Det er denne Instagram-posten som skaper raseri. Datoen er nemlig den samme som da den sveitsiske landslagsspilleren Florijana Ismaili ble meldt savnet. Hun ble seinere funnet død. Foto: NTB Scanpix/SkjermdumpVis mer

Bildet viser det tyske fotballandslaget med teksten «sist sett 29. juni». Kampanjen skal markere at kvinnenes Bundesliga sparkes i gang neste helg.

Det tyske landslaget spilte sin siste kamp, i fotball-VM, 29. juni. Men det er også den dagen sveitsiske Florijana Ismaili (24) ble meldt savnet. Hun skal ha stupt ut i Comosjøen i Italia, men kom aldri opp av vannet igjen.

Ismaili ble funnet død to dager seinere, på bunnen av sjøen.

Det er nå denne sammenhengen - som DFB muligens har oversett - som får fotballstjerner til å rase.

BILDET: Det er denne Instagram-posten som skaper reaksjoner. Den er nå slettet. Skjermdump
BILDET: Det er denne Instagram-posten som skaper reaksjoner. Den er nå slettet. Skjermdump Vis mer

- Smakløst

Ismaili spilte på det sveitsiske landslaget, og flere av lagvenninnene reagerer nå sterkt på DFBs reklamestunt.

- Det er smakløst og total skivebom. Når man tenker på alt som har skjedd i kvinnefotballen, er det helt absurd å gjøre noe sånt, sier landslagsbacken Racel Rinast til Blick.

Arsenal-stjerna Lia Wälti sier:

- Kjære DFB, hva er det dere tenker med? Hensynsløst med tanke på datoen. Jeg blir kvalm, jeg trodde alle passet på hverandre i kvinnefotballen?

Beklaget

Ifølge Blick svarte DFB med en tekst under bildet - før posten ble slettet 40 minutter seinere.

- Denne viser til vår siste VM-kamp, som var 29. juni. Vi ønsket ikke å såre noen, å være ufølsomme eller respektløse. Vi beklager hvis vi har støtt noen, lød meldingen.

Den tyske landslagsspilleren Alexandra Popp har også beklaget via Twitter:

«Kjære alle, jeg ønsker personlig å beklage til de etterlatte og alle som er berørt i savnetsaker. Jeg må helt ærlig si at vi så sportslig på det, men tenkte ikke særlig langt. Beklager!»

- Skrek desperat

Ismaili skal ha vært på båttur med en venn, da hun bestemte seg for å stupe ut i den berømte innsjøen. Sveitseren kom aldri opp igjen, og vennen skal ha fått panikk og etter hvert kontaktet politiet.

- Jeg skrek desperat etter hennes navn. Jeg trodde hun skulle skremme meg, og at hun skulle dukke opp på andre siden av båten, sier vennen.

Det var fotballklubben Young Boys og det sveitsiske fotballforbundet som først publisert en pressemelding om at hun er forsvunnet.

Ismaili står med 33 landskamper for Sveits og spilte fotball-VM i 2015 for hjemlandet. Liverpool-spiller og landslagsspiller på herresiden, Xherdan Shaqiri, er blant dem som sender sine kondolanser etter 24-åringens død.