Michael Johnson

Raser mot rekordløp: - Ikke riktig

Sprintlegenden Michael Johnson har skapt store reaksjoner etter at han på Twitter antydet at Tobi Amusans verdensrekord på 100 meter hekk ikke stemmer.

REAGERER: Sprintlegenden Michael Johnson. Foto: AFP/NTB
REAGERER: Sprintlegenden Michael Johnson. Foto: AFP/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg tror ikke på at tidene på 100 meter hekk er riktige. Verdensrekorden ble slått med 0,08 sekund! 12 personlige rekorder ble satt. Fem nasjonale rekorder ble satt. Og Cindy Sember sa «jeg løp sakte» etter å ha satt personlig og nasjonal rekord. Alle utøverne så sjokkert ut, skrev Johnson på Twitter.

Amusan suste inn til 12,06 i finalen på 100 meter hekk i friidretts-VM. Det var hennes første mesterskapsgull. Det skjedde bare timer etter at hun senket den forrige verdensrekorden fra 12,20 til 12,12 i semifinaleheatet.

Australske Michelle Jenneke, som løp inn til 12,66 i samme heat, kunne knapt tro sine egne øyne:

- Jeg er sikker på at alle i heatet enten satt personlig beste ellers sesongbeste. Det var elektrisk stemning der, sa hun til Dagbladet.

SATTE REKORDEN: Nigerianske Tobi Amusan løp inn til ny verdensrekord på 100 meter hekk. Foto: AFP/NTB
SATTE REKORDEN: Nigerianske Tobi Amusan løp inn til ny verdensrekord på 100 meter hekk. Foto: AFP/NTB Vis mer

Johnsons twittermelding fikk mange til å reagere. Flere anklaget til og med den tidligere olympiske mesteren for rasisme da han kastet tvil over nigerianske Amusans tid.

RASK: Den australske høydehopperen Eleanor Patterson vant VM-gull, men det var en annen detalj som fikk publikum til å heve øyenbrynene. Video: Løkås/Haarstad. Klipp: NRK Vis mer

- Som kommentator er jobben min å kommentere. Da jeg stilte spørsmål ved tidene til 28 idrettsutøvere (ikke 1 idrettsutøver) ved å stille spørsmål om tidtakersystemet fungerte, ble jeg angrepet, anklaget for rasisme og for å stille spørsmål ved talentet til en idrettsutøver jeg respekterer og spådde å vinne. Uakseptabelt. Jeg går videre, skrev Johnson noen timer seinere på Twitter.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer