Raser mot Ronaldo og Juventus

Juventus kan vente seg en millionbot etter å ha benket Cristiano Ronaldo.

BENKET: Cristiano Ronaldo ble benket mot K-League All-Star. Det ble ikke tatt godt imot. Foto: Jung Yeon-je / AFP / NTB Scanpix
BENKET: Cristiano Ronaldo ble benket mot K-League All-Star. Det ble ikke tatt godt imot. Foto: Jung Yeon-je / AFP / NTB ScanpixVis mer

Juventus er i full gang med oppkjøringsturneen sin i forkant av den kommende sesongen av Serie A. Maurizio Sarris mannskap har foreløpig møtt Tottenham, Inter og nå sist K League All-Star - altså en samling av de beste spillerne i den øverste ligaen i Sør-Korea.

I løpet av disse kampene har det naturligvis vært mange fans som har gledet seg til å se Juventus sin aller største stjerne, Cristiano Ronaldo.

Ronaldo, som har vunnet fem gullballer (årets spiller i verden), ble nylig hedret som en legende av den spanske Madrid-baserte avisa Marca med å få en pris som kalles Legende-prisen på norsk. Og mange vil hevde at han er blant tidenes beste fotballspillere.

Men i Sør-Korea er han neppe like populær om dagen. For da Juventus spilte treningskamp mot K League All-Star foran rundt 63 000 tilskuere, var Ronaldo ikke å se på banen.

Får bot for å benke Ronaldo

Nå reagerer selskapet TheFasta, som stelte i stand kampen, og de er ikke fornøyde med hvordan Juventus håndterte treningskampen. Samtidig varsler de at det vil komme protester mot Ronaldo og Juventus.

- Etter at vi fant ut at Ronaldos navn ikke var i startelleveren til andre omgang, så ba vi Juventus om å bruke Ronaldo som var skrevet i kontrakten. Klubben fortalte oss at både manager og spiller kjente til avtalen, men at Ronaldo ikke kunne spille på grunn av hans fysiske tilstand. Juventus svarte ikke på våre henvendelser seinere, uttalte TheFasta ifølge Koreaherald.

Som følge av at Ronaldo ble sittende på benken gjennom hele kampen, krever selskapet 6,5 millioner kroner av Juventus for å ikke holde sin del av avtalen.

Juventus-manager Maurizio Sarri forsvarer beslutningen og hevder at de ble enige om at portugiseren ikke var spilleklar.

- Det var forventet at Ronaldo skulle spille i dag, men han ble ikke klar på grunn av en muskelskade. Jeg snakket med Andre Agnelli (Juventus' styreleder) og Ronaldo før kampen, og vi konkluderte med at det er best at han hviles, sa Sarri.

To timer forsinket

Men det er ikke bare det faktum at Ronaldo ikke spilte, som får TheFasta til å reagere. I tillegg ble kampen mellom lagene utsatt på grunn av at Juventus ikke var på plass i tide.

Årsaken skal være at deres fly fra Kina til Seuol ble utsatt med to timer, i tillegg til at det var trafikktrøbbel i Sør-Korea for Juventus. Dermed ankom klubben stadion da kampen egentlig skulle ha startet, altså rundt klokka 20 lokal tid.

Kampen, som endte 3-3, ble ikke sparket i gang før 20.50. Nesten en time for seint, med andre ord.

- Vi uttrykte våre bekymringer flere ganger om deres tette program. Vi advarte mot at reiser fra Kina kan bli utsatt, og vi ba dem om å ankomme Sør-Korea tidlig. Men Juventus fortalte oss at de var sikre på at de kom til å møte opp tidsnok, uttalte selskapet.

Etter at disse avtalene ble brutt av den italienske storklubben, har blant annet en Sørkoreansk journalist fra nettstedet goal.com også frest mot Juventus på Twitter. Han poengterer blant annet at flere av tilskuerne betalte billetter for 1000 til 2000 kroner.