Raser mot serie-oppsettet

Flere av de mindre klubbene i eliteserien i kvinnehåndball er frustrerte over serieoppsettet til Norges Håndballforbund.

Lange perioder uten hjemmekamper er med på å ødelegge interessen.

Verst er situasjonen for Lunner.

- Ti av våre første fjorten kamper spiller vi på bortebane. Det er forferdelig. Du må spørre forbundet, som tryller og trikser, hvordan dette er mulig, sier Lunner-trener Marijan Sedjak til Dagbladet.

Han får støtte av Solas sportslige leder, Michael Hald.

- Norsk håndball graver sin egen grav. Forbundet dreper interessen med et slikt oppsett. Det verste er at de sier de har full oppslutning om serieoppsettet. Det gjør meg provosert, sier Hald, som kaller det en amputert kriseløsning.

Hald synes også det er merkelig at ikke håndballen har faste kamptidspunkter.

- Publikum vet jo aldri når vi spiller. I fotballen har du hjemmekamp omtrent annenhver helg. Vi må bruke store ressurser på å informere folk om når det er kamp, sier Hald.

Marijan Sedjak er i tvil om han kan stille fullt lag i alle kamper.

- I hele sesongen har vi ti onsdagskamper. På mitt lag er alle amatører. Jeg skjønner ikke hvordan vi skal få råd til å kjøpe spillere fri til bortekamper midt i uka, sier han.

Selbu-trener Kai Morten Størseth støtter sine kolleger.

- Jeg skjønner at flere reagerer. For vår del er vi fornøyd med oppsettet, men det første forslaget som kom var slett arbeid. Det er også rart at vi ikke får oppsettet tidligere, sier Størseth.

Michael Hald er også kritisk til serieoppsettet.

- Hvem sier at herrenes modell skal være den beste? For de klubbene som blir nummer ni og ti, vil andre halvdel av sesongen bli en stor nedtur. Å bare møte bunnlag i en halvsesong, er ikke attraktivt, verken for publikum, spillere eller media, sier Michael Hald.

Per Eirik Magnussen i Norges håndballforbund, som har deltatt i utformingen av dagens oppsett, tar signalene fra Sedjak, Hald og Størseth på alvor.

- Vi vet at det er del trenere som på sportslig grunnlag setter spørsmålstegn ved oppsettet. Vi vil vurdere i samarbeid med serieforeningen om det kanskje blir endringer etter jul, sier Per Eirik Magnussen.

Han er enig i at det ikke er ideelt for Lunner med ti av sine første fjorten kamper borte.

- Vi er klar over at det ikke er en normalfordeling og oppsettet er et godt stykke unna et normaloppsett. Det er imidlertid laget av alle klubbene sammen på et seminar som ble holdt i Sandefjord i august. Klubbene fikk selv komme med innspill.