Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Raser mot spillere i undertøy: - Setter damefotballen 25 år tilbake

Ny turnering i England.

MYE HUD:  Damer som spiller fotball i dette antrekket er på en smule frammarsj i England. Nå kommer kritikken. Foto: Lingerie Football League
MYE HUD: Damer som spiller fotball i dette antrekket er på en smule frammarsj i England. Nå kommer kritikken. Foto: Lingerie Football League Vis mer

(Dagbladet): En ny fotballturnering har sett dagens lys i England. Turneringen har fått navnet Lingerie Football League, og handler om damer som spiller fotball i litt færre tekstiler enn det som er vanlig. Det går i varianter av undertøy.

Gemma Hughes - den store ildsjelden - forteller at hun ønsker å tette gapet mellom menn og kvinner.

- Kvinner jobber like hardt som menn. Men de er ikke i nærheten av å få samme oppmerksomhet, eller den lønna de fortjener. Det må vi gjøre noe med, lyder budskapet hennes.

- Spiller god fotball Lingerie Football League har fått sin en egen hjemmeside og promoterer seg selv på Facebook. Kvinner som kunne tenke seg denne form for fotball oppfordres til å være med.

- Kan du spille fotball? Synes du det er på tide at kvinner får likt betalt som menn? Vi er ekstremt ambisiøse og dedikerte kvinner som spiller god fotball, heter det i utlysningsteksten.

Gemma Hughes og hennes lettkledde venninner har satt sinnene i kok på Balløya. Tony Parker - mannen som startet kvinnelaget til Chelsea - mener damefotballen er satt 25 år tilbake.

PÅ TRENING: Jentene varmer opp før mer spesifikke balløvelser. Foto: Lingerie Football League
PÅ TRENING: Jentene varmer opp før mer spesifikke balløvelser. Foto: Lingerie Football League Vis mer

Han klandrer også Manchester United-legender som Ryan Giggs, Pauls Scholes, Nicky Butt og Neville-brødrene for å eksponere turneringen. Årsaken er at innvielseskampen ble spilt i tilknytning til Hotel Football i Manchester. Det er et hotell som de eks-røde driver.

Bronse Damefotball har fått en opptur i England etter at landslaget tok bronse under sommerens VM i Canada. Det er det beste et engelsk seniorlandslag har fått til siden Bobby Moore løftet VM-trofeet i 1966.

- Folk vil se på kvinnene som seksuelle objekter heller en fotballspillere, raser Tony Parker i Chelsea.

Initiativtakerne av Lingerie Football League ser tvert imot annerledes på det. Konseptet består av spillere som mener de er pionerer, på den måten, at de vil trekke sponsorer til damefotballen.

- Vi er en familie som oppmuntrerer hverandre til å maksimere mulighetene i livet. Kvinner fortjener samme lønn som menn fordi vi er likeverdige. Vi vil aldri gjøre kvinner til objekter, heter det på hjemmesida.

Grunnleggeren Gemma Hughes sier til nettsida Manchester Confidential:

KAMP:  Lingerie Football League ble offisielt innviet i går. Foto: Lingerie Football League
KAMP: Lingerie Football League ble offisielt innviet i går. Foto: Lingerie Football League Vis mer

- Jeg er 23 år nå. Jeg vil ikke vente i 20 år på at damefotballen skal få inn penger fra sponsorer.

Best betalt Ifølge Daily Mail, som omtaler saken, er Englands kaptein Steph Houghton den best betalte damespilleren. Hun tjener angivelig 845 000 kroner i året. Lionel Messi skal tjene 13 millioner kroner i uka, før bonuser.

- Vi vet at dette er skandaløst. Men oppmerksomhet i media er det som kan føre til økt billettsalg. Alle pengene skal føres tilbake til kvinnefotballen og spillerne, sier Hughes.

- Dette handler ikke om å se vakker eller sexy ut. Det handler om å se ut som kvinner.

Men hun får motstand:

- Dette høres ut som en sprø ting. Jeg jobber med 30 jenter. Jeg tror ikke akkurat foreldrene deres ville blitt stolte, sier Denton Phoenix-trener Tracey Halpin til Manchester Evening News.

Vokser raskt Fra før finner vi undertøysligaer i USA, Canada og Australia.

- Jeg ser på meg selv som en aktivist, sier grunnleggeren Hughes.

- Folk reagerer når de hører om Lingerie Football League. Men det er ingen original ide. Det er blitt startet med suksess i statene, og er raskt voksende, påstår hun.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media