Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Raser mot spillerne: - Jeg vemmes

Roy Keane er ikke nådig mot Liverpool- og Manchester United-spillerne, for oppførselen i spillertunnelen før kamp.

GOD STEMNING: Det var vennskapelig stemning mellom spillerne etter kampen. Foto: Russell Cheyne/Reuters/NTB Scanpix
GOD STEMNING: Det var vennskapelig stemning mellom spillerne etter kampen. Foto: Russell Cheyne/Reuters/NTB Scanpix Vis mer

Manchester United - Liverpool 1-1

MANCHESTER (Dagbladet): Det ble et nokså jevnt og tett rivaloppgjør, hvor Manchester United ble beskyldt for å forsvare seg til poeng, samtidig som Liverpool sleit med å skape sjanser mot et etablert forsvar.

På gressmatta var det tidvis knallharde dueller, med en dommer som tillot mer enn det som kanskje er normalen i Premier League. Martin Atkinson fikk iallfall skryt av Ole Gunnar Solskjær for måten han dømte kampen på.

Men før oppgjøret var det en vennskapelig tone mellom flere spillere - en litt for vennlig tone vil noen mene.

Tidligere Manchester United-spiller Roy Keane er sterkt kritisk til at Liverpool- og Manchester United-spillerne hilste på hverandre med kyss og klem i spillertunnelen før kampen ble sparket i gang.

United-duoen Fred og Andreas Pereira skal blant annet ha gitt en klem til Liverpool-duoen Roberto Firmino og Fabinho.

Vemmes

Keane omtaler rivaloppgjøret som en «krig». Iren mislikte sterkt det han fikk se på TV-bildene.

- Jeg vemmes av spillere (scenene i spilletunnelen, journ.anm.). Du skal ut i krigen, og de klemmer og kysser hverandre, sa Keane på Sky Sports-sendingen, gjengitt av lokalavisa Liverpool Echo.

- Se ikke engang på motstanderen. Du skal i krigen mot dem, sier han.

KRITISK: Roy Keane. Foto: NTB Scanpix
KRITISK: Roy Keane. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Roy Keane var kjent for å vare en hardhaus. Duellen han hadde mot Arsenals midtbanestjerne Patrick Vieira er legendarisk. Duoen la ikke noe imellom på banen, og det var ikke snakk om å hilse vennlig på hverandre før kampstart.

- Spiller har ikke endret seg så mye, spillerne har endret seg. Du skal ut i krig mot disse spillerne og de klemmer hverandre. Snakk med dem etter kampen, eller ikke snakk med dem etter kampen i det hele tatt, sier Keane.

Mange spillere i den moderne fotballen har relasjoner utenfor fotballbanen og spiller gjerne sammen på landslaget. Klemming i spillertunnelen har blitt et vanlig syn i den moderne fotballen.

KAMPDAG: Utenfor Old Trafford venter fansen spent på å se storoppgjøret mellom Manchester United og Liverpool. Video: Christian Monge / Dagbladet Vis mer

- Latterlig

Tidligere Manchester United-spiller Phil Neville har også tidligere kritisert spillere for å gjøre det samme. Det var under en kamp mellom Arsenal og United tilbake i 2017 at flere spillere spøkte og lo med hverandre før kamp.

- Åh dette er latterlig. Se på Wayne Rooney der: Den gamle skolen, ser framover, ingen kyss eller klem, uttalte Neville ifølge The Telegraph, etter blant annet å ha sett David de Gea hilse vennlig på keeperrival Petr Cech.

Det var daværende Arsenal-back Nacho Monreal som fikk mest slakt av Neville.

- Jeg tror Monreal tror han skal i konfirmasjon og ikke på en fotballkamp. Jeg kan ikke se for meg å gjøre det mot Martin Keown i tunnelen på Highbury for ti år siden, sa Neville, som snakket med nettopp tidligere Arsenal-stopper Keown om temaet den gangen.

- Det betyr ikke noe om du kjenner dem. Dere ser hverandre i baren etterpå, men før kampen må du konsentrere deg, mente Neville, som altså får støtte av sin gamle lagkamerat Keane.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media