Idrettstinget 2019

Raser mot splitting av idrettsforbundet

Birgit Skarstein (30) synes ikke noe særlig om forslaget om at Norges idrettsforbund skal splittes i to.

NEGATIV: Birgit Skarstein er ikke særlig positiv til forslaget om å splitte Norges idrettsforbund i to. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
NEGATIV: Birgit Skarstein er ikke særlig positiv til forslaget om å splitte Norges idrettsforbund i to. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

24.–26. mai skal det være idrettsting på Lillehammer. Et av forslagene til vedtak som har kommet opp, er å splitte idrettsforbundet i to.

Det er Norges Bandyforbund som ønsker å dele idrettsforbundet; ett olympisk forbund og ett idrettsforbund. President Erik Hansen begrunner forslaget på følgende måte i dokumentet «Forslag til vedtak – Idrettstinget 2019»:

«Norges Bandyforbund mener at den demokratiske, norske idrettsbevegelsen er best tjent med å stå fritt for IOCs direkte bestemmelser og at det etableres et frittstående NOK med tilknytning til IOC og ivaretakelsen av det olympiske charter på vegne av norske, olympiske idretter».

De mener IOC ikke er en demokratisk organisasjon, hvor verken olympiske komiteer eller særforbund har mulighet til å «etterspørre vedtak eller lovendringer» og vil altså tilbake til den gamle modellen der Norges Olympiske Komité og Norges idrettsforbund var to forskjellige enheter.

Samlet i 23 år

Siden 1996 har de vært samlet i én organisasjon, men før det var de to, akkurat som bandyforbundet nå ønsker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer