Kampen om Matthijs de Ligt

Raser mot stortalentet: - Får lyst til å spy

VM-vinner Christophe Dugarry (47) reagerer på kravene til ettertraktede Matthijs de Ligt (19).

UNIKT TALENT: Matthijs de Ligt har rukket å få 117 kamper for Ajax i en alder av 19 år. Han er også klubbens yngste kaptein gjennom tidene. Her feirer han etter å ha scoret mot Tottenham i semifinalen i Champions League. Foto: Matthew Childs / Reuters / NTB Scanpix
UNIKT TALENT: Matthijs de Ligt har rukket å få 117 kamper for Ajax i en alder av 19 år. Han er også klubbens yngste kaptein gjennom tidene. Her feirer han etter å ha scoret mot Tottenham i semifinalen i Champions League. Foto: Matthew Childs / Reuters / NTB ScanpixVis mer

Verdens største klubber har ligget langflate etter Ajax-talentet Matthijs de Ligt i flere år, og interessen ble ikke mindre etter at klubben kom til semifinalen i Champions League i år.

Lagkompisen Frenkie de Jong meldte overgang til Barcelona ved nyttår, og det var ventet at de Ligt kom til å gå samme vei, men den overgangen skal ha strandet.

PSG skal også ha ønsket å signere 19-åringen, men heller ikke den overgangen ser ut til å gå i boks fordi de Ligt skal ha krevd å få en utkjøpsklausul i kontrakten.

Det får den tidligere VM-vinneren Christophe Dugarry til å reagere.

- Han er ikke blitt en del av prosjektet ennå, og han tenker allerede på døra ut. Hva er meningen? Hva skjer i hodet på ham? Han er 19 år, og de snakker om 12, 13, 14, 15 eller 20 millioner euro i året, sier Dugarry til RMC Sport.

- Hva er forskjellen? Du kan få en bil til, 50 kvadratmeter større leilighet, ti meter mer på båten. Jeg får lyst til å spy, fortsetter franskmannen.

På vei til Juventus

Nederlenderen skal ha bedt om en klausul som innebærer at han kan bytte klubb neste sommer hvis det legges 150 millioner euro på bordet.

Ifølge italienske medier skal Juventus ha sagt ja til klausulen. Tuttosport skriver at de italienske seriemesterne kommer til å betale 67 millioner euro til Ajax, og at de Ligt kommer til å tjene 7,5 millioner euro i året.

Nederlenderen kan tjene ytterligere 12 millioner euro i året hvis visse sportslige kriterier innfris.

Saken fortsetter under videoen.

PUNGER UT: Ole Gunnar Solskjær punger ut for den engelske høyrebacken Aaron Wan-Bissaka. Video: Crystal Palace Vis mer

Dette skal være mindre enn det de andre beilerne har tilbudt, men skattereglene i Italia gjør at bare femti prosent av inntekten til utenlandske spillere er skattbar.

- Hvilke sportslige muligheter hadde han? Han hadde Barca, PSG og Juve. Det er tydelig at det sportslige valget var Barca, men at han besluttet seg for noe annet. Det er utelukkende et økonomisk valg, mener Dugarry.

Opphevet suspensjon

De Ligt har den kontroversielle agenten Mino Raiola, og det er han som skal ha fått forhandlet fram utkjøpsklausulen med Juventus.

Raiola representerer flere av fotballens største superstjerner, deriblant Zlatan Ibrahimovic og Paul Pogba.

8. mai ble den Italia-fødte nederlenderen suspendert i tre måneder fra å delta i overgangsaktiviteter i Italia, og seinere gjaldt forbudet i hele verden, men suspensjonen ble løftet 13. juni.